Kevin van Veen

 Andrew Milligan/pa Images/profimedia
SVE JE ŠOKIRAO

Napadač koji je pred rušenjem velikog rekorda Dinamovog golgetera: ‘Viduka? Nikada nisam čuo za njega‘

Napadač Motherwella je postigao barem po jedan gol u devet uzastopnih utakmica
Piše: SNObjavljeno: 22. svibanj 2023. 23:50

Mark Viduka nije veliki trag ostavio samo u Dinamu. Nakon što se europskoj publici predstavio na Maksimiru, australski napadač je karijeru u ljeto 1998. nastavio u Celticu odakle je nastavio svoj put po Otoku igrajući i za Leeds, Middlesbrough te Newcastle.

Iako je u Celticu formalno proveo samo dvije sezone, Viduka je ostavio velik trag u škotskom Premiershipu. Ovo ‘formalno‘ je tu zbog činjenice kako je Viduka propustio više od pola sezone 1998./99. zbog tužbi Celtica i zagrebačkog kluba. Zato je u drugoj eksplodirao, postigao 25 prvenstvenih golova, a i dalji drži rekord po broju uzastopnih utakmica u kojima je postigao barem jedan gol. Doduše, taj bi rekord mogao biti srušen.

Viduka je u toj sezoni postigao gol u 10 uzastopnih utakmica i to bi moglo biti izjednačeno u sljedećem kolu škotske Lige za ostanak. U njoj je Motherwell uvjerljiv odavno riješio pitanje ostanka i drži prvo mjesto s jednim bodom više od Livingstona. Upravo ta dva suparnika igraju međusobno u četvrtak, a tada bi rekord Viduke mogao biti dostignut.

Za dobre rezultate Motherwella najzaslužniji je nizozemski napadač Kevin van Veen. On je došao besplatno iz engleskog niželigaša besplatno prije dvije godine, a ove sezone u 42 utakmice u svim natjecanjima postigao 27 golova. Sada se nalazi u sjajnoj formi i postigao je 9 golova u nizu, a škotske novinare iznenadio je odgovorom na pitanje što misli o dostizanju Vidukina rekorda. On, naime, nikada nije čuo za Viduku.

- Sjajno je postići gol u devet utakmica, oni pomažu momčadi da pobjeđuje i to je najvažnije. Nisam usredotočen na rekord, a nažalost nisam nikad čuo za Viduku - rekao je Van Veen.

Linker
04. svibanj 2024 06:05