AFP
SERIE A

Napoliju samo bod u Udinama

Udineseu je tako jedini poraz na domaćem travnjaku ostao onaj protiv Juventusa (1-4) s početka sezone, dok je Napoli remizirao i treću uzastopnu prvenstvenu utakmicu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. veljača 2013. 22:24

Utakmica 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva između Udinesea i Napolija na Friuliju završila je bez golova i bez pobjednika 0-0. U neatraktivnoj i tvrdoj utakmici u prvom je poluvremenu jedini udarac u okvir suparničkih vratiju uputio Marek Hamšik u 36. minuti.Do kraja se situacija nije bitno promijenila, pa su oba sastava imala tek po jedan udarac unutar suparničkog gola.

Udineseu je tako jedini poraz na domaćem travnjaku ostao onaj protiv Juventusa (1-4) s početka sezone, dok je Napoli remizirao i treću uzastopnu prvenstvenu utakmicu, a drugi put zaredom nije uspio postići gol.

Najbolji ligaški strijelac Edinson Cavani (18 golova) nije zabio u posljednjih šest utakmica koje je odigrao za Napoli, od toga četiri u Seriji A. Ususret ligaškom derbiju protiv Juventusa (u petak u Napulju) Napoli sada za liderom zaostaje šest bodova.

Nogometaši Lazija rutinski su sa 2-0 savladali Pescaru na svom Olimpicu i tako skočili na treće mjesto ljestvice ispred Milana. Oba gola na susretu postignuta su u prvom poluvremenu u razmaku od samo sedam minuta. Vodeći je gol za rimske plave zabio Stefan Radu, dok je konačnih 2-0 postavio Senad Lulić.

Rumunju Raduu je postignuti gol bio prvi u Seriji A nakon 119 nastupa, dok je Luliću postignuti gol bio ovosezonski prvijenac.

Bosansko-hercegovački reprezentativac Lulić bio je ponajbolji pojedinac susreta s golom i asistencijom kod vodećeg gola.

U redovima Pescare hrvatski napadač Ante Vukušić nije ulazio u igru.

Serie A, 26. kolo:

Udinese - Napoli 0-0

Lazio - Pescara 2-0 (Radu 29, Lulić 35)

Redoslijed: Juventus 58, 2. Napoli 52, 3. Lazio 47, 4. Milan 45, 5. Inter 44...9. Udinese 37...19. Pescara 21...

Linker
21. rujan 2024 16:09