CATHERINE IVILL Afp
RIJEČ AUSTRIJSKOG IZBORNIKA

‘Naravno da smo razočarani, ali nikad nisam primio toliko komplimenata od protivnika‘

Austrijski izbornik Franco Foda izjavio je da nikad nije primio toliko komplimenata od protivnika
Piše: SNObjavljeno: 27. lipanj 2021. 09:41

"Naravno da smo sada svi razočarani, ali cijela Austrija može biti ponosna na ovu ekipu. Nikad nisam primio toliko komplimenata od protivnika", izjavio je Franco Foda nakon 2:1 poraza od Italije u produžecima osmine finala Eura.

Talijani su u prvom poluvremenu igrali kao i do sada na Euru, u visokom tempu i sa puno kombinatorike. No, samo su dva puta ozbiljno zaprijetili. U drugom poluvremenu uslijedio je pad u talijanskoj igri, a ohrabreni Austrijanci sve su više prijetili. Nakon 90 minuta završilo je 0-0, pa je susret otišao u produžetak, a prolazak Italiji osigurali su pričuvni igrači Federico Chiesa i Matteo Pessina pogocima u 95., odnosno 105. minuti, dok je poraz Austrije ublažio Saša Kalajdžić u 114. minuti.

"Željeli smo od početka igrati visoki presing, ali Italija je bila prejaka i nismo uspjeli nametnuti svoju igru. Odigrali smo jednu zrelu utakmicu, svih 120 minuta. Vidjelo se da imamo dobar plan i da su igrači gladni uspjeha. Takvi moramo biti u nastavku kvalifikacija za SP 2022. u Kataru, jer naš je cilj biti tamo", dodao je austrijski izbornik.

Linker
27. travanj 2024 10:50