Serbian fans throw fireworks on the field before their national team's EURO2012 qualifier match Italy on October 12, 2010 in Genova.T he kick-off for Tuesday's Italy-Serbia Euro 2012 Group C qualifier was delayed due to crowd trouble. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
 AFP
SRBIJANSKI MEDIJI:

'Narkobossovi platili huliganima 200 tisuća eura kako bi izazvali prekid!'

'Prema još nepotvrđenim informacijama, FSS je dobio oko 1800 ulaznica za utakmicu reprezentacije u Genovi, od čega je prodano oko 1100'
Piše: Vinko KneževićObjavljeno: 17. listopad 2010. 12:02

ZAGREB - Huliganski ispadi srbijanskih navijača tijekom kvalifikacijske utakmice za Euro 2012. s Italijom u Genovi i dalje ne silaze sa stupaca beogradskih novina.

Na dnevnom redu ponajviše je traženje zakulisnih krivaca, drugim riječima potraga za financijerima putnika na talijanski sjever, koji su tamo pokazali vandalsko lice. Pozivajući se na izvore bliske policijskoj istrazi, dnevnik Politika jučer je u temi dana ustvrdila da je huliganima za nerede plaćeno više od 200.000 eura. Taj je iznos navodno utrošen za organizaciju i put šezdesetak huligana te njihovo opremanje u svrhu izazivanja nereda u Genovi.

Osumnjičenici u bijegu

“Istraga o tome tko stoji iza novca, a samim tim i nereda na stadionu usmjerena je u dva pravca: jedan krak vodi k osumnjičeniku za šverc kokaina i pranje novca i njegovu partneru kojega policija sumnjiči da je vođa kriminalnog klana povezanog s ubojstvima, razbojništvima, nasilničkim ponašanjem, silovanjima...”, stoji u Politikinu zaključku, uz napomenu da su obojica osumnjičenih već dulje vrijeme u bijegu.

Navodi se također da je drugi pravac policijske istrage usmjeren na informacije da su neredi u Genovi izravno povezani sa stanjem u Srpskom nogometnom savezu (FSS).

“Prema još nepotvrđenim informacijama, FSS je dobio oko 1800 ulaznica za utakmicu reprezentacije u Genovi, od čega je prodano oko 1100. Policija je ušla u Savez i u tijeku su provjere kako su ulaznice nabavljene i kome su dijeljene”, navedeno je u istom tekstu.

Otkrile ga videosnimke

MUP Srbije tvrdi da je preko Interpola poslao obavijest policijama u Hrvatskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Austriji i Italiji da oko 200 navijača iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca i Niša dolazi organizirano na utakmicu u Genovu. Izvijestili su i o smjeru putovanja, ali propust srbijanske policije je u tome što pritom nije apostrofirala i mogućnost dolaska tzv. rizičnih navijača.

Iz skupine onih koji su se u međuvremenu vratili iz Italije, srpska policija uhitila je 46 osumnjičenika, među njima i Aleksandra Zagorčića (28) čiji je vandalizam registriran i na videosnimkama. Svi oni suočit će se s kaznenim prijavama za nasilničko ponašanje na sportskim priredbama.

Linker
19. svibanj 2024 05:47