SRDJAN VRANCIC/CROPIX
FANTASY HNL

Naš poznati trener savjetuje kako složiti momčad za 1. kolo: Dinamo i Osijek su favoriti, Hajduk ne!

Druga sezona fantasy HNL-a doslovno je već pred vratima. Uz bogat nagradni fond od 125 tisuća kuna!
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. srpanj 2021. 14:39

Prvo kolo starta već u petak, kad su na rasporedu dvije utakmice. Ljeto je donijelo puno promjena u igračkom kadru, a jednako tako i u trenerskom pa će biti zanimljivo vidjeti u kakvom će tko izdanju otvoriti sezonu. Zamolili smo stoga iskusnog trenera Zorana Zekića da nam malo prokomentira pet utakmica koje nas čekaju za vikend.

KLIKNITE OVDJE I SLOŽITE SVOJU MOMČAD ZA PRVO KOLO FANTASYJA!

- Puno je promjena bilo, posebno po pitanju trenera i svi mi zajedno možemo samo čekati da vidimo što su te promjene donijele. Mogu vam samo dati određeni dojam koji sam vidio kroz pripremne utakmice, iako tek one natjecateljske daju prave odgovore, kazao nam je Zakić i krenuo od para do para:

DINAMO - SLAVEN BELUPO

Aktualni prvak uvijek malo sporije ulazi u sezonu, reprezentativci nisu prošli pripreme, sve to su otegotne okolnosti za trenera Krznara. Međutim, Dinamo ima nevjerojatan igrački kadar na raspolaganju, pa s tom kvalitetom može kompenzirati objektivne probleme koje sam naveo. Slaven Belupo ima skoro istu momčad u odnosu na prošlu sezonu, ali ima i novog trenera, pa treba vidjeti kakva je njegova nogometna ideja. No, Dinamo je izraziti favorit u ovoj utakmici.

OSIJEK - ŠIBENIK

Osijek je zadržao praktički kompletnu momčad, a i Bjelica je ostao na klupi. Plus što smo vidjeli kako je Osijek izgledao u 'generalki' za start prvenstva. Znamo što od Osijeka možemo očekivati, većinu toga ćemo i dobiti, tako da već od 1. kola očekujem momčad na visokoj razini. Šibenik je ostao bez pet, šest važnih igrača, došao je i novi trener, pa ćemo vidjeti kako će se posložiti. U Gradskom vrtu u petak teško gosti mogu nešto napraviti.

LOKOMOTIVA - HAJDUK

Krenut ću s Hajdukom. Novi trener i puno novih igrača, što znači i puno neizvjesnosti. Trebat će Hajduku vremena da se posloži, ali i da dočeka pojačanja u veznom redu, jer vidjeli smo i protiv Zrinjskog da je Hajduk u problemu u srcu momčadi, a zbog toga će patiti i svi ostali igrači. Lokomotivu sam vidio protiv Vitessea i izgledala je dosta dobro. Mladi igrači, rastrčani, u visokom presingu, dosta okomiti... Novi trener Čabraja očito zna što hoće od momčadi. naravno, jedno su pripreme, a drugo prvenstvo, ali očito će ovo biti neka drugačija Lokomotiva. Kad sve to staviš na papir, rekao bih da u subotu favorita nema, iako Hajduk individualno ima prednost.

RIJEKA - GORICA

Oni su u sjajnoj utakmici zaključili prošlu sezonu, pa je red da na sličan način otvore i ovu. Rijeka je izgubila neke igrače, ali i dalje je to jako dobra momčad, s posloženim veznim redom te Drmićem i Murićem u napadu. I Tomić je tamo već dovoljno dugo. Gorica ima staru momčad, ali i novog trenera, ali očekujem da će ona nastaviti sa stabilnim igrama. Prognoze na Rujevici nema.

ISTRA 1961 - H. DRAGOVOLJAC

Puljani već tradicionalno u sezonu ulaze s dosta upitnika, te s novim trenerom. Doduše, igrački kadar posloženiji je nego prijašnjih sezona, ali vidim da su neki problemi na relaciji klub - grad, što nikako nije dobro. Vidjet ćemo što će donijeti novi trener. Dragovoljac je novi u ovom društvu, sigurno je igrački dosta upitan, ali čujem da je na Sigetu dobra atmosfera i da se dobro radi.

Linker
19. svibanj 2024 03:24