Pep Guardiola
 PAUL CHILDS/POOL/AFP
POPULARNA IGRA

Naš trener redovito igra Fantasy: ‘Zbog te igre postaneš bolji. Ali, što mi je napravio Guardiola...‘

Otkrio je i kakvog je talenta pronašao na jednoj juniorskoj niželigaškoj utakmici u Hrvatskoj!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. listopad 2020. 11:29

Osmo izdanje našeg SuperSportske podcasta dijelom je bilo posvećeno i popularnom fantasyju. Sve je rašireniji taj vid zabave poklonika nogometa, a može ga se zaigrati i na portalu Sportskih novosti. Iz tjedna u tjedan najboljima se dodjeljuju bogate nagrade, ukupni nagradni fond iznosi čak 250 tisuća kuna.

No, u studiju smo imali Marka Lozu, mladog trenera koji je do sada u HNL-u vodio Hajduk i Rudeš. Saznali smo da voli fantasy model vrednovanja igrača te da ga aktivno igra.

- Evo naprimjer, imao sam prošli vikend u svojoj postavi Ferrana Torresa iz Manchester Cityja i očekivao sam da će mi on donijeti bodove. I što napravi Guardiola? Ostavi ga na klupi protiv West Hama, ali ga zato instalira u početni sastav protiv Marseillea u Ligi prvaka gdje ovaj zabije već u 18. minuti - rekao je Lozo.

No, može li se uistinu od fantasyja, ili primjerice Football Managera, postati boljim trenerom?

- Naravno da može, to je jedan sjajan model za praćenje igrača. Dosta je to dobar alat. Bilo bi dobro da se uvede to i za našu prvu i drugu ligu, za menadžere, za trenere, navijače i sve one koji razumiju nogomet. Pomaže i Manager, u svemu se možeš razviti.

Popularna nogometna igrica u kojoj glumite trenera pomaže i u nižim ligama, svjedok tome je i sam trener Lozo.

- Prije par tjedana sam bio na utakmici juniora između Šparta-Elektre i Nura. Znam, da to nekome kažem da sam bio na toj utakmici, rekao bi mi da sam lud. Ali, kakvog sam ja tamo napadača Nura vidio! Ne mogu vjerovati da je on još tamo - rekao je Lozo.

Pa, ako se napadač Nura prepoznao, neka se javi...

Cijeli podcast SuperSportske #8 pogledajte u nastavku.

Linker
26. travanj 2024 13:22