Cristiano Ronaldo Jr.

 BORJA B HOJAS/ALTERPHOTOS/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Borja B Hojas/alterphotos/abaca/abaca Press/profimedia
SVE JE U GENIMA

Nasljednici slavne loze u kopačkama: Proslavljeni nogometaši gledaju svoje sinove kako igraju

Heskey, Rooney, Ronaldo, Fowler, van Persie, Giggs... osigurali su ‘prisutnost‘ svojih prezimena
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. studeni 2023. 10:13

Početkom ovog mjeseca u juniorskoj je nogometnoj Ligi prvaka, Manchester City protiv Young Boysa (3:0) zaigrao s dvojicom Heskeya u napadu. Braća Kairen (15) i Jadden (17). Oni koji pomnije prate engleski nogomet, a uz to imaju nešto malo bolje sjećanje, možda će se “trznuti” na prezime Heskey. Naime, Emile Heskey je početkom ovog stoljeća, u prvom desetljeću konkretnije, bio napadač engleske vrste, dok je glede klubova najdulji trag ostavio u Leicesteru (1994. - 2000.), te Liverpoolu (2000. - 2004.). Emile Heskey (45) je prije 7 godina okončao igračku karijeru, ali engleski nogomet ima sada dvojicu Heskeya.

Braća Heskey u napadu

Emileove sinove, poprilično nadarene, uostalom u spomenutoj utakmici protiv Švicaraca iz Young Boysa, onaj mlađi ili Kairen Heskey je postigao gol za 1:0. Dvojica sinova poznatog napadača, samo su djelić ili vršak niske izdanaka slavnih očeva koji su nekoć “gazili” po Otočkim travnjacima.

Darren Fletcher, bivši igrač Manchester Uniteda (2003. - 2015.) ima dvojicu sinova nogometaša. Obojica su se prošlog ljeta prebacili iz Manchester Cityja u očev stari dom, na Old Trafford. Sin legende Man. Uniteda, Waynea Rooneya već ima ugovor s Pumom, dok sin Evertona miljenika Phila Jagielke prkosi svom ocu igrajući za Liverpoolovu akademiju.

Kai Rooney, najstariji je Wayneov sin, ima 14 godina, napadač je, a u sezoni 2021./22. postigao je 56 golova i 28 asistencija čime je i stekao priznanje Pume, s kojom je potpisao još kad je ima tek 12 godina. Ponajbolji nizozemski strijelac svih vremena Robin van Persie i supruga Bouchra odgojili su vlastito čudo od djeteta. Shaqueel van Persie je 16-godišnji napadač koji trenutno igra u Feyenoordovoj akademiji, nakon što je potpisao prvi profesionalni ugovor s klubom u kojem je njegov otac trener mladih i gdje je legendarni napadač prvi put počeo.

image

Emile Heskey ima dva sina nogometaša

MATT WEST/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Matt West/shutterstock Editorial/profimedia

Velška i legenda Old Trafforda, Ryan Giggs, čovjek s 13 naslova prvaka Engleske također ima sina koji želi krenuti njegovim stopama. Zach Giggs (17) je danas u Sheffield Unitedu nakon što ga je otpustio Man. United, ali je i dalje hvaljena perspektiva. Londonski Guardian ističe Zacha kao jednog od najboljih debitanata Premier lige 2023., navodeći njegovu svestranost na oba krila.

Sin ‘izdao’ oca

Liverpoolova legenda Robbie Fowler prenio je neke vještine na sina Jacoba Fowlera, ali čini se ne i sposobnost zabijanja golova jer je mlađi Fowler vezni igrač. Sa 16 godina Jacob se pridružio Oxford Unitedu na dvogodišnjoj stipendiji 2022./23. Spominjali smo već Darrena Fletchera. S više od 300 nastupa za Manchester United, danas je tehniko kluba. Njegovi blizanci Jack i Tyler nadaju se da će jednog dana moći počastiti “Kazalište snova” kao članovi prve momčadi.

Trinaestogodišnji Cristiano Ronaldo Jr., rođen je kao zvijezda. Budući da je igrao za neke od najboljih akademija u Europi, često se selio s ocem. Njegov životopis uključuje akademije Real Madrida, Juventusa i Manchester Uniteda. U Manchester Unitedu je igrao je s Rooneyjevim sinom Kaiom i može se pohvaliti sličnim dojmljivim brojkama, a i on je kao vrlo mlad potpisao za Pumu nakon što je u jednoj sezoni za mladu momčad Juvea postigao 58 golova u 23 utakmice. Mali Ronaldo je jasno danas u Al-Nassru.

Zamislite pak kako dajete sve od sebe jednom klubu više od 17 godina, prolazite kroz emocije 300 utakmica, samo da bi vaš sin igrao za njihove najljuće suparnike! To je stvarnost za Phila Jagielku i sina Zaca (17). Sin legende Evertona prolazi kroz akademiju Liverpoola. Za razliku od oca, Zac je napadač. Možda ima drukčiji uvid u to kako nadmudriti obranu, uz savjete oca mu.

Sve u svemu, poznata prezimena Giggs, Rooney, Heskey, Fowler, a u konačnici i C. Ronaldo nisu i neće tako brzo iščeznuti s travnjaka.

Linker
27. srpanj 2024 01:48