PROBLEM S UGOVOROM

Nastavak drame u Francuskoj! Predsjednik Saveza je na odlasku, a evo kakva sudbina čeka Didiera Deschampsa

Le Graëtova se pozicija, koju drži već više od desetljeća, donedavno činila prilično čvrstom, ali...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. siječanj 2023. 10:53

Prije par dana mogli ste pročitati vijest o produljenju suradnje Nogometnog saveza Francuske i uspješnog izbornika Didiera Deschampsa, koji je na posljednja dva Svjetska prvenstva osvojio zlato i srebro.

Presudni je utjecaj na takvu odluku imao predsjednik NS Francuske Noël Le Graët, kojem ovih dana javno mnijenje u domovini nije previše sklono.

Ne toliko zbog odluke o Deschampsu, koliko zbog njegovih negativnih komentara na račun francuske nogometne legende Zinedinea Zidanea te najnovijih optužbi za seksualno uznemiravanje.

Le Graëtova se pozicija, koju drži već više od desetljeća, donedavno činila prilično čvrstom. Međutim, sve bi se u vrlo kratkom roku moglo promijeniti. L‘Equipe je izvijestio kako je predsjednik za današnje prije podne sazvao sastanak izvršnog odbora francuskog saveza.

Neki članovi tog tijela su ‘izrazito ogorčeni‘ zbog toga što je Le Graët na svoju ruku, njima iza leđa, odlučio o produljenju s Deschampsom. Osobito im smeta duljina trajanja novog ugovora od čak tri i pol godine, s obzirom na to da predsjednikov aktualni mandat završava sljedeće godine.

Postoji mogućnost Le Graëtove smjene već danas, iako je to još uvijek ‘na dugom štapu‘. Međutim, moglo bi doći do revizije novog ugovora s Deschampsom. Upućeni tvrde kako oni koji ga dovode u pitanje ne žele odlazak aktualnog izbornika, nego će nastojati smanjiti njegovo trajanje na dvije godine, ili barem ugraditi klauzulu o potencijalnom raskidu 2024. godine, koja bi vjerojatno ovisila o rezultatu ostvarenom na Europskom prvenstvu...

Linker
19. travanj 2024 06:45