Damir Kreilach

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
VELIKA SENZACIJA

Nastavlja se američki san sjajnog Vukovarca, dvojica Hrvata ušla u finale!

Opet je presudio gol u sudačkoj nadoknadi! Sad su tamo gdje ih ni najveći optimisti nisu vidjeli
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. studeni 2021. 23:26

Vukovarac Damir Kreilach ovog puta nije bio strijelac, ali je njegova momčad napravila još jedan pothvat! Njegova momčad, Real Salt City pobijedila je u gostima Sporting Kansas City (2:1) i ušla u finale Zapadne konferencije američkog MLS-a.

Do 72. minute vodio je Kansas golom Russella s bijele točke iz prvog poluvremena, domaćini su bili bolji, bili su uostalom i favoriti, nekoliko je udaraca obranio vratar Reala David Ochoa. Kreilach je imao dobru priliku za izjednačenje, ali je njegov udarac obranio Melia.

I onda, prvo je u 72. minuti Julio Santos koji je nešto ranije ušao s klupe zabio za 1:1, dok je potpuni preokret i veliku senzaciju kreirao Wood zabivši za 1:2 u drugoj minuti sudačke nadoknade. Zanimljivo, Salt Lake je u doigravanje ušao zahvaljujući Kreilachovom golu za pobjedu u sudačkoj nadoknadi na istom stadionu protiv Kansasa, sad je momčad u kojoj je Kreilach kapetan otišla još korak dalje, tamo gdje je ni najveći optimisti nisu vidjeli. Za pobjedu na Zapadu i veliko finale MLS-a igrat će Salt Lake protiv Portland Timbersa.

Inače, u Salt Lakeu igra još jedan Hrvat, Toni Datković bio je na klupi, kao što je s klupe susret odgledao i Roberto Punčec u momčadi Kansasa.

image

Bobby Wood

JAMIE SQUIRE Afp

image

Slavlje igrača Real Salt Lakea

JAMIE SQUIRE Afp

Linker
27. travanj 2024 02:28