Ilustracija

 TIM GOODE/PA IMAGES/PROFIMEDIA Tim Goode/pa Images/profimedia
NEZGODNA SITUACIJA

Navijač Arsenala zbog proslave naslova prvaka otkazao odmor, supruga dobila slom živaca: ‘Molite se za mene‘

U vrijeme tweeta, Topnici su imali pet bodova prednosti u odnosu na momčad Pepa Guardiole
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 15. svibanj 2023. 20:38

Jedan navijač Arsenala ostao je u neugodnoj situaciji nakon što se ponovno pojavio tweet iz siječnja u kojem je otkrio da je otkazao svoj ovogodišnji obiteljski odmor kako bi gledao Topnike u njihovom pohodu prema osvajanju Premier lige.

Momčad Mikela Artete bila je u najboljoj poziciji za podizanje naslova veći dio sezone, provodeći 245 dana na vrhu tablice. Međutim, Arsenalova forma je u znatnom padu posljednjih tjedana i kao rezultat toga Topnici su u nedjelju 3-0 porazom od Brightona gotovo i matematički izgubili šanse za osvajanjem titule.

Arsenal je trenutno u zaostatku od četiri boda uz jednu odigranu utakmicu više, što znači da bi City mogao osvojiti ligu sljedećeg vikenda. Nakon poraza, ponovno se pojavio spomenuti tweet navijača Arsenala od 31. siječnja.

- Prije otprilike godinu dana, moja žena i ja smo rezervirali obiteljski odmor na Mauricijusu, odlazeći 26. svibnja – stoji u tweetu.

- Nedavno sam saznao da je naša posljednja domaća utakmica protiv Wolvesa 28. svibnja. Morao sam otkazati naš odmor. Moja žena je pobjesnila. Previše se bojim ići kući. Bolje da osvojimo ligu. Molite se za mene – napisao je tada navijač u nadi da će se njegovi snovi ostvariti.

U vrijeme tweeta, Topnici su imali pet bodova prednosti u odnosu na momčad Pepa Guardiole, odigravši utakmicu manje i činilo se da imaju velike šanse osvojiti svoj prvi naslov u Premier ligi od 2004. godine.

No, unatoč tome što su do kraja ožujka povećali prednost na osam bodova, uslijedio je sumoran travanj koji ih je na kraju i koštao.

Nakon pobjede nad Leedsom 1. travnja, remizirali su tri uzastopne utakmice protiv Liverpoola, West Hama i Southamptona, prije nego što ih je City porazio s 4-1 i tako preuzeo inicijativu u utrci za naslov. U međuvremenu, Guardiolina ekipa je pobijedila u 11 uzastopnih prvenstvenih utakmica i tako se približila svom petom naslovu Premier lige u šest godina.

Umjesto lagodnog godišnjeg odmora na Mauricijusu nesretni navijač će sada morati gledati rezultatski vjerojatno nebitnu utakmicu protiv Wolverhamptona, koji se nalazi u sredini tablice i također neće imati veliki ulog u toj utakmici.

Linker
03. svibanj 2024 20:33