Navijači Liverpoola (arhiva)

 KARIM SAHIB Afp
UŽASAN INCIDENT

Navijači Liverpoola djevojku pogodili bocom u glavu! Otac: ‘Šokirana je, ovo će joj ostati doživotno‘

‘Kako će moguće da su navijači Liverpoola bili na trećem katu, izravno iznad nas? - pita se otac.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. prosinac 2022. 17:26

Na utakmici engleskog Ligakupa koju su u četvrtak navečer na Etihadu odigrali Manchester City i Liverpool netko je plastičnom čašom punom kovanica pogodio 15-godišnju djevojku. Čaša je, uglavnom, doletjela na tribinu s navijačima Cityja, a bila je bačena od strane suparničkih navijača.

Daniel Cornwell, otac djevojke izjavio je kasnije da je njegova kćerka završila na šivanju, ali i da će joj ožiljak nakon udarca ostati doživotno. Također, naglasio je da je u stanju šoka nakon strašnog incidenta.

Mančesterska policija proučava snimke s nadzornih kamera. Činjenice nalažu da je djevojka na južnom stajanju Etihada pogođena s trećeg kata tribina, gdje su bili stacionirani Liverpoolovi navijači. Na lice mjesta odmah je stigla ekipa hitne pomoći, a zna se i kakva će kazna uslijediti počinitelju kada ga se identificira, locira i pronađe. Oba kluba, i City i Liverpool već su u zajedničkim objavama naznačila da će mu doživotno zabraniti ulaske na Etihad i Anfield.

- Bio sam na više od 500 utakmica i na preko 100 stadiona i nisam nikada doživio takvo nešto kao sinoć. Užasno! Hvala medicinarima, policiji i redarima na stadionu koji su pomogli nakon strašnog događaja. Ona je sada u redu, ali pod stanjem šoka. Užasno iskustvo. Nisam siguran da će tako brzo ponovno htjeti sa mnom na utakmicu - napisao je Cornwell na Twitteru.

Ponudio je i zanimljivo objašnjenje:

- Zašto su Liverpoolovi navijači dobili treći kat tribine i bili ravno iznad nas? Bila je to jako loša odluka! Držimo Manchester City odgovornim za ovo. Nisam se osjećao sigurnim niti lani na Anfieldu, pa sada ovo. Nije u redu, zar ne?

Inače, Ferran Soriano, glavni operativac Cityja, kao i njegov liverpulski kolega Billy Hogan još prije utakmice izdali su zajedničko priopćenje nakon ovog događaja. U njemu nalažu navijačima da smire njihove strasti i da lošu energiju prije utakmica ostave kod kuće.

Linker
19. svibanj 2024 09:36