RONALD GORSIC/CROPIX
GLAS NARODA

Navijači odlučili po kojoj će se legendi Dinama nazvati travnjak u Maksimiru, postavit će mu i spomenik

U velikoj anketi dobio je više glasova od Jerkovića, Rore, Škorića i Zambate
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. listopad 2021. 12:33

Dinamo je nedavno u prodaju preko aplikacije Socios.com pustio svoje fan tokene, koji su izazvali veliko zanimanje i prvih 300 tisuća tih tokena rasprodano je za nekoliko sati. Sad su vlasnici tih tokena donijeli i prvu, povijesnu odluku.

Naime, svi vlasnici mogli su glasati u prvoj anketi, po kojoj će se Dinamovoj legendi zvati juniorski teren u Maksimiru. U konkurenciji Dražana Jerkovića, Krasnodara Rore. Zlatka Škorića i Slavena Zambate, pobijedio je najmlađi od njih, Zlatko Cico Kranjčar.

Dobio je više od 2300 glasova ili ukupno 36,3 posto onih koji su glasali. Tako će juniorski teren uskoro nositi njegovo ime, a kraj terena bit će svečano otkriven i njegov spomenik.

Eto, baš u danima kad dva kluba koja je proslavio i u kojima se proslavio, Dinamo i Rapid, igraju međusobno u važnoj europskoj utakmici, Cico je dobio teren u Maksimiru. Glavni pomoćni teren zove se Hitrec-Kacian, po dvojici bivših zaslužnih igrača HAŠK-a i Dinama, a sad je i Kranjčar dobio svoj travnjak, na kojemu će i u budućnosti, kao i dosad, rasti budući talenti i mlade zvijezde kluba.

Navijači su prvi put glasali na ovaj način, a očekuju se uskoro i nove, slične ankete, u kojima će i neke druge Dinamove legende dobiti svoje 'kuteve' u Maksimiru.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX

Linker
22. travanj 2024 23:37