Anthony Yeboah i Dominic Matteo

 David Kendall/pa Images/profimedia
PROŠAO ŽIVOTNU DRAMU

‘Ne možete vjerovati, jel‘ tako?‘ Potresna priča bivšeg nogometaša, čitavu karijeru igrao je s tumorom na mozgu

‘Sve je krenulo s glavoboljama i zamagljenim vidom. Za samo 48 sati je oslijepio...‘
Piše: SNObjavljeno: 12. prosinac 2023. 20:14

Bivši branič Leedsa i Liverpoola Dominic Matteo je 2019. godine saznao da na mozgu ima zloćudni tumor nakon što je stalno imao problema s glavoboljom. Stanje mu se potom naglo pogoršalo i imao je i napadaj zbog velikog pritiska na mozak.

Doktori nisu imali druge nego ga hitno operirati i ukloniti tumor. Operacija je dobro prošla, a Matteo se još uvijek oporavlja. Iako mu je tumor operiran 2019. godine, Matteo je otkrio da su mu doktori rekli da se tumor vjerojatno formirao još dok je bio igrač.

- Ne možete vjerovati, jel‘ tako? - rekao je za BBC danas 49 godišnji Matteo koji je karijeru okončao 2009. godine:

- Rekli su mi o čemu je riječ i da je to rak iz djetinjstva s kojim sam vrlo vjerojatno igrao cijelu karijeru. Možda sam mogao biti i bolji igrač, zar ne? - pitao se Matteo.

Teških trenutaka se prisjetila i Dominicova supruga Jessica.

- Sve je krenulo s glavoboljama i zamagljenim vidom. Za samo 48 sati Dom je oslijepio. Imao je jaki napadaj, bio je u kolicima i jako slabo govorio - rekla je Jessica koja je još prošle godine o svemu progovorila za Daily Mail:

- Domov kirurg Ryan Mathew ga je odveo na operaciju u 17:15 i rekao mi da odem doma i pokušam se naspavati. Nisam oka sklopila. Sjedila sam na krevetu i čekala poziv koji je napokon stigao u tri ujutro nakon što je Dom bio na operacijskom stolu skoro 10 sati. Činilo se kao vječnost, ali to je bio najbolji poziv u mojem životu.

Liječnici su uspjeli ukloniti tumor.

- Ryan je rekao da je uklonio 90-95 posto Domovog tumora i da je jako dobro. Rekao je da mu je žao jer je Dom možda izgubio vid u desnom oku, ali bila sam oduševljena i zahvalna što je dobro.

Matteo se još uvijek oporavlja, a morao je ponovno naučiti čitati i pisati. Jako je puno napredovao, a sam kaže kako mu se život potpuno preokrenuo.

- To je bio nadrealno zapravo. Jedan dan mislite o poslu i svakodnevnim stvarima, a već idući se borite za vlastiti život. Mislim da kad pogledate slike sa svoje operacije koju ste prošli, možete samo reći: ‘Wow‘ - zaključio je Matteo.

Linker
28. travanj 2024 01:59