MARCO BERTORELLO Afp
TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH

(Ne)običan nogometaš, a zvijezda i milijunaš: ‘Smiju mi se jer ne nosim odjeću s potpisom‘

Dečko koji zarađuje milijune, a još je k tomu vrlo mlad, izgleda da je poprilično čvrsto ‘na zemlji‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. svibanj 2021. 15:30

Matthijs de Ligt (21), odličan je, vrlo pouzdani obrambeni igrač nizozemske nogometne reprezentacije i torinskog Juventusa. Pozornost na sebe skrenuo je još u tinejdžersko doba, a od njega nije tako davno.

Godine 2016., zaigrao je za prvu momčad Ajaxa i postigao gol, te time postao drugi najmlađi strijelac u povijesti tog kluba nakon Clarencea Seedorfa. Godinu dana kasnije kada je Ajax zaigrao protiv Manchester Uniteda u finalu Europa lige, de Ligt je postao najmlađi nogometaš koji je zaigrao nekom velikom europskom finalu. Imao je tada 17 godina i 285 dana. Iste je godine i debitirao za A vrstu Nizozemske, te postao najmlađi nizozemski reprezentativac od 1931. Jednostavno, zvijezda je rođena, napisalo bi se pomalo neinventivno. Posebno od kada je 2019. preselio u Juve. Makar, ako tog dečka pitate, sve je posve suprotno...

- Meni pomalo smiješna stvar ovdje u Italiji kada je nogomet u pitanju. Odigrate li vi dobro ili loše, za navijače ste junak! Pozornost koja se usmjerava prema nogometašima u Italiji je nevjerojatna - veli Matthijs u razgovoru za nizozemski dnevnik “de Volksrant” i nastavlja.

- U Nizozemskoj sam bio samo prosječan dečko koji je eto, ispalo je tako, igrao nogomet. U Italiji su nogometaši iznad prosjeka društva. Sviđa mi se donekle, ali ipak volim u Nizozemskoj prošetati malo vani, po ulici, bez da mi netko prilazi.

Dečko koji zarađuje milijune, a još je k tomu vrlo mlad, izgleda da je poprilično čvrsto “na zemlji”. Novinarima iz svoje domovine je tako iskreno priznao kako je ponekad i predmet lagane sprdnje od suigrača u klubu.

- Ne volim i ne vozim skupocjene automobile jer me to uopće ne zanima. Kada uđem u svlačionicu, znaju mi se nasmijati kada vide što sam odjenuo. Ja uopće ne nosim skupu, dizajniranu odjeću “s potpisom”. Ja sam Mathijs i nećete me nikada vidjeti kako dolazim na trening u skupocjenoj odjeći. Ja sam po zanimanju nogometaš, a zvijezda želim biti samo na terenu.

Jedan poprilično (ne)običan, a zapravo tako normalan nogometaš-milijunaš.

Linker
06. svibanj 2024 08:02