BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX
INSAJDER OTKRIVA

‘Ne računajte da će se uplašiti atmosfere, ali oni će u Splitu imati jedan drugi problem‘

‘Bit će to sigurno problem jer sjećam se kako smo prošle godine igrali u Širokom Brijegu...‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. srpanj 2021. 16:25

Premda je proteklih dana bio zaokupljen pripremom susreta s Crvenom zvezdom u kvalifikacijama Lige prvaka, igrač kazahstanskog Kairata, Dino Mikanović, pronašao je vremena da se još jednom pozabavimo Tobolom.

- Prvi su na ljestvici nakon stanke koja je uslijedila zbog Kupa. Iskreno, nisam oduševljen njihovim igrama, ali drže lidersku poziciju. U Kupu su nastavili s dobrim igrama, iako je to početna faza s lakšim suparnicima. Međutim, činjenica jest da pobjeđuju, imaju samopouzdanje - kazao je Mikanović.

U takvom pobjedničkom ozračju Tobol će istrčati na Poljud gdje će Kazahstance dočekati više od 10.000 navijača Bijelih. No, previše su iskusni igrači Tobola da bi atmosfera na stadionu za njih bila problem.

- Atmosfere se neće uplašiti, na to ne računajte. Sve su to redom igrači koji imaju puno godina igranja, čak će im biti ugodno igrati pred navijačima.

Što se tiče taktičkog aspekta, Tobol se očekuje u obrambenoj formaciji s pet igrača u zadnjoj liniji.

- Igraju defenzivni nogomet i vjerujem kako će na Poljudu također svoju priliku tražiti preko kontranapada i prekida. Na prekide treba upozoriti jer imaju visinu, u kadru su igrači koji su naučeni rješavati utakmice u skok-igri.

Puno rješenja

Prije mjesec dana Kairat je s Tobolom na svom stadionu odigrao 2:2. Premda je domaćin dominirao, Tobol je uzeo bod...

- Ni danas ne znam kako su osvojili bod, poklonili smo im remi svojim pogreškama. Autogol i potom jedna oduzeta lopta na sredini terena, kontra i pogodak. To je igra Tobola.

Kakav je novi napadač Sergejev?

- Visok, jak, ali nije ni spor. Pretpostavljam da će u Splitu igrati Sergejev prije Nikolića, premda je Nikolić sjajan igrač. Sergejev je igrao u Aktobeu, kvalitetan je napadač s kojim će Tobol još znatno pojačati konkurenciju u “špici”.

U Srbiji se Nikolića često uspoređivalo s Ibrahimovićem, zbog tjelesne građe, ali i tehničkog segmenta. Pored Nikolića prepuna je ofenzivna linija napadača s međunarodnim iskustvom.

- Portugalac Brigido se još nije pokazao u pravom svjetlu, tek je nedavno došao, ali vidjelo se u startu da je neugodni napadač, brzanac s lijeve strane. Imaju puno rješenja Kazahstanci u napadu, kako na krilnim pozicijama, tako i na “devetki”.

Kao s Lokomotivom...

Gdje bi Kazahstance smjestili u okviru HNL-a?

- Neću kazati da su u rangu Lokomotive, ali takav susret očekuje Hajduk na Poljudu. Tobol će se braniti, Hajduk će imati loptu, a gosti će tražiti prostor.

Koliko je vremenska razlika od četiri sata problem za Tobol koji je u Split došao jučer poslijepodne?

- Bit će sigurno problem jer sjećam se kako smo prošle godine igrali u Širokom Brijegu. Umalo sam zaspao na terenu kako me san uhvatio. Utakmica se igra u 1.00 sat iza ponoći po kazahstanskom vremenu, a gosti se nemaju kada adaptirati.

U konačnici, kada se sve zbroji i oduzme, Hajduk je ipak favorit?

- Nema sumnje da je Hajduk favorit. Ako Bijeli pobijede u prvoj utakmici, Tobol će tek onda ući u probleme jer će u uzvratu morati preuzeti puno veći rizik.

Linker
26. travanj 2024 11:22