BORIS KOVACEV/CROPIX
UPUTE ZA NAVIJAČE

Ne trebate imati masku niti držati distancu: Iz Dinama objasnili što vas sve čeka ako želite na stadion

‘Radi lakšeg ulaska otvorit ćemo ulaze dva sata prije kako bi svi oni koji to žele mogli ući‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. srpanj 2021. 16:33

Iako je Dinamo na tu temu poslao priopćenje, svakodnevno nas pitanjima zasipaju navijači, šalju nam poruke, zanima ih kako doći na tribine Maksimira u srijedu, na ogled 1. pretkola Lige prvaka između Dinama i Valura. Zato držimo da cijelu priču oko dolaska gledatelja na stadion treba dodatno obrazložiti. Stoga smo porazgovarali s članom Uprave Dinama Krešimirom Antolićem.

- Nova Odluka o epidemiološkim mjerama i drugim pravilima donesena je 18. lipnja s važenjem od 1. do 15. srpnja. Tom odlukom propisano je da su zabranjena javna okupljanja, pa tako i sportska natjecanja, s više od 100 sudionika. Dakle, zabranjena je publika na stadionima. Propisana je i iznimka o tome da može biti i načelno puni kapacitet, ali uz posjedovanje EU digitalne COVID potvrde kao osnovni preduvjet. Kako je već poznato, takvu potvrdu mogu dobiti cijepljeni, oni koji su preboljeli Covid-19 unutar 180 dana ili oni s negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata i negativnim antigenskim testom ne starijim od 48 sati - kazao nam je u uvodu Antolić.

Što je poduzeo Dinamo?

- Kako je od petka i službeno poznato, Dinamo je donio odluku da želi provesti mjere, kako bi na utakmicama imao navijače. Takva odluka iziskuje drugačiju razinu organizacije, pa i visinu troškova, ali prevladala je klupska želja da imamo publiku na stadionu, pa makar i pod ovakvim izvanrednim okolnostima. Konzultirali smo prije odluke i Ravnateljstvo civilne zaštite te HZJZ, ali i komunicirali smo s kolegama iz Hajduka i Osijeka, te HNS-a, kako bismo vidjeli u kojem smjeru idu njihova razmišljanja. Dinamo prvi otvara natjecateljsku sezonu, i to europskom utakmicom, pa smo iz tog razloga prvi morali povući neke poteze, koji će omogućiti da igrači imaju podršku navijača na stadionu.

Kakva je točna procedura kupnje ulaznica, ulaska na stadion, ali i organizacije same utakmice?

- Ulaznica se kupuje uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde. Time, već u samom procesu kupnje ulaznica, želimo naglasiti važnost posjedovanja tog dokumenta, kako bi se onda na ulazima u stadion izbjegle nepotrebne gužve. Kako smo i objavili, ulaznice će biti moguće kupiti u utorak, 6. srpnja, već od 9 pa sve do 21 sat. Radi lakšeg ulaska u stadion otvorit ćemo ulaze dva sata prije utakmice, kako bi svi oni koji to žele pravovremeno mogli ući na stadion. Prilikom ulaska bit će izvršen pregled ulaznice, osobnog dokumenta i važeće EU digitalne COVID potvrde i to je to. Dakle, malo strpljenja, razumijevanja za situaciju i pravovremenosti i svi kojima je to želja na vrijeme će biti na tribinama.

Ukupna organizacija ima svoje izazove, ali Dinamo ima tehničke, financijske i kadrovske preduvjete da sve bude na visokoj razini. Napominjem da na samom stadionu neće biti potrebna distanca niti maske za lice.

Koja su daljnja predviđanja po ovoj temi? Ali i otvorena pitanja….

- Na sastancima koje smo održali jasno nam je rečeno kako je EU digitalna COVID potvrda sadašnjost, ali i bliska budućnost. Prema tome, što god netko misli, to jest i ostat će preduvjet za dolazak na sva javna događanja, pa onda i na utakmice Dinama. Mi ćemo sa svoje strane napraviti sve da olakšamo proces, pa smo tako u traženju rješenja za online kupnju uz Covid potvrdu, zatim radimo na uspostavi punkta za antigenska testiranja i istovremeno printanje EU digitalnih COVID potvrda kako bismo taj proces maksimalno skratili. U ovom dijelu ćemo pokušati i dogovoriti povlaštene cijene testiranja jer nam je jasno da trenutno egzistira dupli trošak za onoga tko želi ući na stadion - trošak ulaznice i trošak testiranja, što baš i nije beznačajni iznos novca. Velika želja nam je da u sklopu HNS-a i zajedno s ostalim klubovima postignemo zajedničku strategiju organizacije utakmica po propisanom modelu, kako bismo izbjegli neujednačenosti i otvorena pitanja. Očekujemo stoga zajedničke sastanke i rasprave o tome - zaključio je Antolić.

Linker
19. travanj 2024 00:34