MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
KOMENTAR RIJEKINOG TRNERA

‘Ne volim o sucima, ali stvarno je nevjerojatno da se tako nešto može dogoditi. Grčka? Drmić ne putuje‘

Nogometaši Rijeke u Osijeku su prvi put poraženi u osam natjecateljskih utakmica u sezoni
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 17. kolovoz 2021. 21:40

Nakon nedjeljnog poraza u Gradskom vrtu, nogometaši Rijeke prespavali su u Osijeku, u ponedjeljak su prije podne trenirali i nakon vježbanja vlastitim su se autobusom vratili u Rijeku. Trener Goran Tomić procijenio je da je to najbolja inačica u zgusnutom rasporedu igranja, budući da Riječani već u srijedu moraju poletjeti prema Solunu, na prvu utakmicu doigravanja za Konferencijsku ligu protiv PAOK-a (četvrtak, 20 sati)...

- Utakmica s Osijekom kasno je završila i da smo oko ponoći krenuli u Rijeku, izgubili bismo cijelu noć na putu, igrači bi bili premoreni. Ovo je svakako bilo bolje - rekao nam je Tomić.

Strateg Rijeke nije krio nezadovoljstvo u prvim izjavama poslije dvoboja, a kakav je dojam nakon prospavane noći?

- Pokazali smo dva različita lica, posebno u napadačkom dijelu. U prvom smo poluvremenu bili opasni, imali smo nekoliko situacija koje smo mogli i morali bolje razigrati, nedostajalo je kvalitetno završno dodavanje. A kad ne iskoristiš svoje prilike protiv jake momčadi poput Osijeka, onda stiže i kazna. Iako, onaj naš poništeni pogodak u 8. minuti ostavio je mnogo dvojbi, da je zgoditak priznat, utakmica bi vrlo vjerojatno otišla u drukčijem smjeru.

Nevjerojatni događaj

Kako komentirate tu situaciju i bizarno povlačenje pogrešne crte zaleđa?

- Dobro znate da ne volim pričati o sucima, nisam tip koji će komentirati svaku arbitražu. Ali stvarno je nevjerojatno da se tako nešto može dogoditi! I kad se u ovakvim dvobojima izjednačenih suparnika dogodi takva pogreška, onda sve to ima i veću težinu. Jer, to su potankosti koje odlučuju pobjednika u takvim okršajima. Bila bi to neka sasvim drukčija utakmica, tko zna što bi bilo da smo poveli, tko zna bi li se Osijek rezultatski vratio? Morao bi domaćin napadati i ostavljati nam prostor za kontre, a tu smo najopasniji - govorio je Tomić i istaknuo:

- Gledajte, kad bismo ocjenjivali utakmicu bez tog trenutka sudačke pogreške, onda se mogu složiti da nismo zaslužili više od poraza. Ali, uključimo li u analizu i taj trenutak, onda se apsolutno sve mijenja i ta se pogreška nameće kao ključna potankost utakmice - smatra trener Rijeke.

Bila je to doista nevjerojatna pogreška iz VAR sobe, pogreška koja ide na dušu VAR sucu, AVAR sucu i tehničaru koji povlači linije. Što ti vrijedi sva tehnologija kad se nestručno koristi...

Dodirnuo je Tomić samokritički i to jalovo drugo poluvrijeme, u kojem je njegova momčad doista bila apsolutno bezopasna. Zašto?

- Da, podbacili smo u tom drugom dijelu igre. Nismo imali raspoloženog igrača u napadu, to nam se prvi put dogodilo ove sezone. Osijek je bio u čvrstom defenzivnom bloku i čekao je svoju priliku u protunapadima. Bilo je vrlo teško probiti taj blok, koji se inače probija kvalitetnim pojedinačnim potezom i rješenjem. A mi nismo imali nadahnutog pojedinca u igri prema naprijed. Pokušao sam izmjenama promijeniti odnos snaga na travnjaku, ali nije uspjelo. Naravno da je i dobra igra domaćina utjecala na našu nemoć, Osijek je po svom profilu igrača moćna momčad, koja malo toga dopušta suparniku.

Je li vas poremetio ovaj poraz? Prvi u osam ovosezonskih natjecateljskih utakmica (po četiri u prvenstvu i u Europi), do Osijeka ste ostvarili pet pobjeda i dva remija?

- Ma ne smije nas to poremetiti. Morao je kad-tad doći poraz, to je normalno. Idemo dalje...

Jesu li ostale neke posljedice nakon osječkog derbija, ima li ozlijeđenih igrača?

- Zasad ne, svi su igrači normalno trenirali.

Lakše ozljede

U Solun ne putuje vratar Labrović, a što je s Drmićem? I zašto su Čerin i Smolčić u zadnji trenutak bili izostavljeni iz momčadi za dvoboj s Osijekom?

- Ni Drmić ne putuje u Grčku. A Čerin i Smolčić su lakše ozlijeđeni, vjerujem da će obojica biti u zrakoplovu za Solun. U ponedjeljak je počela “operacija PAOK”.

Strahujete li od umora igrača? U četvrtak ste imali zahtjevan dvoboj s Hibernianom, u subotu ste putovali u Osijek, iznova ste u nedjelju odigrali tešku utakmicu, pa ste se vratili u Rijeku i već u srijedu opet putujete u Solun?

- Nadam se da nas neće svladati umor i da ćemo se oporaviti do četvrtka. Imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača u svlačionici, svi su svjesni važnosti utakmice protiv PAOK-a. Pa iako su Grci neprijeporno favoriti u ta dva dvoboja, imamo i mi svoje jake adute i nadam se da ćemo u Solunu odigrati na visokoj razini - rekao je Tomić.

Završena Rijekina serija bez poraza

12. 5. S. Belupo - Rijeka 0:2
16. 5. Varaždin - Rijeka 2:3
22. 5. Rijeka - Gorica 2:1
17. 7. Rijeka - Gorica 2:0
22. 7. Gzira - Rijeka 0:2
25. 7. Rijeka - Istra 1961 2:0
29. 7. Rijeka - Gzira 1:0
1. 8. Dinamo - Rijeka 3:3
5. 8. Hibernian - Rijeka 1:1
12. 8. Rijeka - Hibernian 4:1

Linker
16. travanj 2024 02:15