Navijači Eintrachta su napunili Camp Nou u travnju ove godine

 LLUIS GENE Afp
PIŠE KICKER

Ne žele da se ponovi ‘slučaj Barcelona‘! Na utakmici Lige prvaka bit će barem 16.000 praznih mjesta?

Klubovi su izjednačeni na drugom mjestu sa sedam bodova, čeka ih utakmica odluke
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 01. studeni 2022. 12:34

Velika je šansa da će na utakmici skupine D Lige prvaka između Sporting Lisabona i Eintracht Frankfurta dobar dio stadiona biti prazan, barem 16.000 mjesta, jer kako prenosi Kicker, u Lisabonu ne žele da se ponovi Barcelona.

U travnju ove godine tijekom uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige na Camp Nou je Eintracht Frankfurt bodrilo čak 30.000 gostujućih navijača. Takva potpora dala je krila igračima njemačkog kluba koji su prošli dalje i na koncu osvojili spomenuto natjecanje, dok je ispadanje bila potpuna katastrofa za Barcelonu. Navijači su tada alternativnim metodama, kupovinama sezonskih ulaznica od španjolaca dolazili do karata i tako na kraju stadion napravili neutralnim igralištem. Kako je situacija u skupini D krajnje neizvjesna, Sporting i Eintracht izjednačeni su na drugom mjestu sa sedam bodova što znači da će bolji iz susreta proći u nokaut fazu natjecanja. Lisabonski klub želi izbjeći scenarij, Eintracht je na raspolaganje dobio 2.500 ulaznica koje ima pravo prema svim standardima UEFA-e, a ulaznice izvan bloka za goste prodaju se samo članovima kluba.

Tu je temu komentirao dokapetan i vratar njemačke momčadi, Kevin Trapp.

"Istina je da smo imali koristi od toga u Barceloni, ali imali smo i druge utakmice u kojima nije bilo 30.000 navijača u gostujućem bloku. Također smo sposobni igrati i bez gledatelja i podrške, što nam je očito važno, kako bismo izvukli naš maksimum. Naravno, šteta nam je što podrška neće biti u velikom broju, ali to nije nešto što smije utjecati na nas."

Linker
19. travanj 2024 04:50