ap
BORUSSIA (M)

Neće Petrića, ali žele Iličevića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. ožujak 2012. 11:11

Prema pisanju njemačkog Expressa, trener Borussije Mönchengladbach Lucien Favre stopirao je dolazak hrvatskog napadača Mladena Petrića, ali bi u svojim redovima volio vidjeti njegova suigrača Ivu Iličevića...

Švicarskom stručnjaku ugovor s najugodnijim ovosezonskim iznenađenjem u Bundesligi istječe sljedeće ljeto, a u klubu ga silno žele zadržati. Već su mu navodno ponudili novi trogodišnji ugovor, a za pojačanja su mu u predstojećem prijelaznom roku spremni osigurati 30 milijuna eura. Borussiji (M) će svakako trebati pojačanja budući da je već poznato da Marco Reus odlazi u Borussiju (D), a Roman Neustädter u Schalke, dok je blizu napuštanju kluba i brazilski branič Dante.

Favre je već počeo sastavljati listu želja, a prema tvrdnji Expressa, prošli se tjedan negativno izrazio o mogućnosti dolaska Mladena Petrića. Hrvatskom 31-godišnjem nogometašu na ljeto istječe ugovor s HSV-om, a budući da novi neće potpisati, ima slobodne ruke za pronalazak novog kluba. Iako ga Favre iznimno cijeni, Petrić mu se ne uklapa u planove jer ga trenutno više zanima krilni igrač.

U tom je smislu bacio oko na Sidneyja Sama (Bayer Leverkusen) i našeg Ivu Iličevića koji je prošlo ljeto iz Kaiserslauterna prešao u HSV. Na Favreovom su popisu navodno i centralni veznjak Basela Granit Xhaka, te branič Borussije (D) Felipe Santana.

Linker
23. rujan 2024 04:30