AFP
NOGOMETNI MERCATO

Negredo u Manchester Cityju, Cavani potpisao za PSG, Napoliju 64 milijuna eura!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. srpanj 2013. 11:14

Alvaro Negredo u Manchester Cityju

Španjolski nogometni reprezentativac Alvaro Negredo (27) nastavit će karijeru u Manchester Cityju, službeno je u srijedu navečer potvrdio njegov dosadašnji klub Sevilla…

Bivši napadač Rayo Vallecana, Real Madrida i Almerije potpisat će ugovor s engleskim doprvakom nakon što obavi liječnička testiranja. City se još nije službeno oglasio o ovom transferu tako da nije poznato na koliko dugo razdoblje je dogovorena suradnja, a nije objavljena ni visina odštete iako španjolski i engleski mediji barataju iznosom od 25 milijuna eura.

Sevilla je u srijedu navečer na stadionu Sanchez Pizjuan organizirala Negredu oproštaj od suigrača koji odlaze na pripreme u Južnu Ameriku. Negredo će se u Manchester Cityju pridružiti Jesusu Navasu koji je prošli mjesec iz andaluzijskog kluba prešao na Etihad. ''Građani'' će u sljedećoj sezoni tako imati još jači španjolski ''štih'' budući da su od ranije u klubu i Javi Garcia i David Silva.

Dodajmo ovome da je Negredo u prošloj sezoni Primere postigao 25 pogodaka i na ljestvici strijelaca je završio samo iza Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Radamela Falcaa. Za španjolsku je reprezentaciju dosad skupio 14 nastupa i zabio šest golova.

Cavani potpisao za PSG!

Francuski nogometni prvoligaš Paris SG u utorak je potpisao petogodišnji ugovor s urugvajskim reprezentativnim napadačem Edinsonom Cavanijem, dosadašnjim članom talijanskog doprvaka Napolija.

Cavani je prošle sezone sa 29 postignutih pogodaka bio najbolji strijelac Serie A, a u tri je sezone provedene u Napoliju postigao 104 pogotka u 138 nastupa u svim natjecanjima.

Prema medijskim navodima, Paris SG je za Cavanija platio odštetu od 64 milijuna eura čime je ovaj napadač postao najskuplji igrač u povijesti francuskog nogometa. Dosadašnji rekord bio je 60 milijuna eura koliko je Monaco prošloga mjeseca platio madridskom Atleticu za kolumbijskog napadača Radamela Falcaoa.

Giaccherini iz Juventusa u Sunderland

Talijanski nogometni prvak Juventus i engleski prvoligaš Sunderland realizirali su transfer Emanuelea Giaccherinija (28) koji je postao novi igrač "crnih mačaka"...

Ovaj okretni 167 centimetara visoki krilni igrač proveo je u Juventusu posljednje dvije godine, a sada je potpisao četverogodišnji ugovor za Sunderland uz odštetu od 7.5 milijuna eura.

Giaccherini je karijeru započeo u Ceseni, a proveo je neko vrijeme i na posudbama u Forliju, Bellaria Igei i Paviji. Sa Juventusom je osvojio dva uzastopna naslova talijanskog prvaka, dok je u dresu talijanske reprezentacije dosad skupio 14 nastupa i pritom zabio dva gola.

Raul Albiol prema Napoliju

Obrambeni nogometaš Real Madrida Raul Albiol (27) mogao bi karijeru nastaviti u Seriji A, konkretno u redovima Napolija, piše Gazzetta dello Sport…

Albiol ima važeći ugovor s ''kraljevskim klubom'' do 2017. godine, ali čelnici kluba su ga voljni pustiti uz odgovarajuću odštetu. Gazzetta ističe da bi cijena za španjolskog reprezentativca mogla biti oko 12 milijuna eura što Napoliju nije problem platiti i već je navodno u pripremi četverogodišnji ugovor koji će mu ponuditi.

Napoli je ovo ljeto iz Reala već doveo veznjaka Josea Mariju Callejona za 9.5 milijuna eura, a trener Rafael Benitez bi sada volio u momčadi vidjeti još jednog svoga sunarodnjaka. Konkurenciju mu, dodaje Gazzetta, prave Valencija i Atletico Madrid koji su također pokazali zanimanje za Albiola.

United poslao ponudu za Fabregasa



Nakon što je izgubio od Bayerna u utrci za Thiaga Alcantaru engleski prvak Manchester United se okrenuo Cescu Fabregasu. Tako barem tvrdi Goal.com…

United je dugo bio favorit za dovođenje Thiaga (22), ali nakon što ga je bivši trener Pep Guardiola pozvao u Bayern, mladi veznjak nije dugo oklijevao i u nedjelju je i službeno potpisao ugovor s europskim prvacima. ''Crveni vragovi'' su stoga pozornost usmjerili ka drugom ofenzivnom veznjaku Barcelone, a Goal.com čak tvrdi da su tijekom ponedjeljka i službeno Kataloncima poslali ponudu od 30 milijuna eura. Sada čekaju odgovor iz Barcelone koja je Fabregasa prije dvije godine vratila u svoje redove iz Arsenala za 34 milijuna eura.

Bivši kapetan ''topnika'' se nije se u potpunosti uklopio u Barcelonin sustav igre, čak je povremeno morao slušati zvižduke vlastitih navijača, ali prije nekoliko je tjedana izjavio da nema želju napustiti Camp Nou. Zato se ne čini previše vjerojatnom da bi ovoga ljeta mogao završiti u dresu Uniteda čak i ako je vijest o ponudi točna.

Thiago Silva ostaje u PSG-u

Agent brazilskog nogometaša Thiaga Silve objavio je kako njegov klijent nema namjeru napustiti PSG ovoga ljeta unatoč glasinama da je na meti Barcelone.

Thiago (28) je prije godinu dana došao na Park prinčeva iz Milana, ali posljednjih su se tjedana pojavila nagađanja da bi ovo ljeto mogao preseliti u Barcelonu, te da PSG pokušava dovesti mladog Marquinhosa (19) iz Rome kao njegovu zamjenu. No, u izjavi za službenu web-stranicu PSG- a agent Paulo Tonieto je demantirao priču o odlasku svoga klijenta.

- Thiago Silva je igrač PSG-a. Ima ugovor koji namjerava poštovati. Danas cirkuliraju glasine, baš kao i prošlo ljeto, ali ponavljam, Thiago Silva je igrač PSG-a i odradit će svoj ugovor do kraja - istaknuo je Tonieto.

PSG je lani za pouzdanog braniča platio Milanu 42 milijuna eura odštete i potpisao s njim ugovor na pet godina.

De Laurentiis: Ibrahimović i Cavani neće igrati zajedno

Prema riječima Napolijevog predsjednika Aurelija De Laurentiisa, švedski nogometni reprezentativac Zlatan Ibrahimović na izlaznim je vratima PSG-a.

Napoli je pristao pustiti svog najboljeg strijelca Edinsona Cavanija u PSG za 63 milijuna eura odštete, a službena potvrda transfera očekuje se sljedećeg tjedna.

U vrhu PSG-ovog napada Cavani bi tako trebao zaigrati s Ibrahimovićem, ali De Laurentiis ima druge informacije.

- Ibrahimović neće igrati sa Cavanijem. Njemu je već obećan transfer – rekao je De Laurentiis za Tutto Napoli.

Nije propustio Napolijev predsjednik žestoko kritizirati i Cavanija, sugerirajući da su njegovi motivi za transfer isključivo financijske prirode.

- Cavani je privržen jedino novcu.

Linker
22. rujan 2024 21:17