Pedro Fiuza/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
KONZULTIRAO ‘VIŠE SILE‘

Nekad je bio jedan od najvećih talenata svijeta, prvak Europe sada razlog nesreće traži kod - vračeva

Bayern je 2016. iskeširao veliki novac za talentiranog veznjaka, ali nije im se isplatilo
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 14. prosinac 2023. 14:31

Portugalski veznjak i osvajač nagrade za najboljeg mladog nogometaša EURO-a 2016. godine, Renato Sanches, niže ozljedu za ozljedom. Aktualni član Rome je samostalno odlučio pronaći odgovor na svoje stanje pa se konzultirao, s ni manje ni više nego, vračem.

Sanches vjeruje da njegove tjelesne tegobe nisu posljedica slabosti mišića, što ga je dovelo do nesvakidašnjeg koraka. Prema izvještaju talijanskog medija La Repubblica, Sanches vjeruje da je na njega bačena kletva.

Unatoč tome što se odlučio konzultirati s "višim silama", izvor navodi da to nije donijelo željene rezultate. Čini se da su problemi Renata Sanchesa više povezani s psihičkim aspektom nego fizičkim, a strah od ponovnih ozljeda stalno mu je prisutan.

Portugalski veznjak je od dolaska na posudbu u Romu ovog ljeta bio ozljeđen ukupno 70 dana te je zbog toga propustio ukupno 13 utakmica. Posljednju utakmicu je odigrao protiv Servettea u Europskoj ligi kada je u igru ušao u 81. minuti nakon čega je sljedeće dvije utakmice presjedio na klupi.

Portugalac je 2016. bio okarakteriziran kao jedan od najvećih talenata svjetskog nogometa. Ne čudi stoga što je Bayern nakon Europskog prvenstva za njega izdvojio čak 35 milijuna eura. Prethodno je Sanches osvojio Europsko prvenstvo s Portugalom u Francuskoj.

No, nakon toga je njegova karijera doživjela nagli pad. Nije se nametnuo u Bayernu te je uslijedila posudba u Swansea. Karijeru je oživio u Lilleu nakon čega je došao transfer u PSG. Uslijedili su problemi s ozljedama koji traju sve do danas.

Linker
04. svibanj 2024 11:08