CRISTINA QUICLER Afp
ODLAZAK PREKO BARE

Nekad je bio velika nada Barcelone i španjolskog nogometa, a sada je sve šokirao izborom novog kluba

Barcelonin dres obukao je ukupno 86 puta, zabio 20 golova i 14 puta bio asistent
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 27. kolovoz 2022. 09:11

Nakon Giorgija Chiellinija, Xherdana Shaqirija, Lorenza Insignea, Garetha Balea i Federica Bernardescija, popisu zvučnih nogometnih imena koja su ovog ljeta neku od Liga petice odlučile zamijeniti MLS-om, pridružio se i Cristian Tello.

Španjolac je svojevremeno bio velika Barcelonina nada, ali se u katalonskom klubu nikada nije uspio u potpunosti nametnuti. Dio karijere proveo je na posudbama u Portu i Fiorentini, a 2017. je prešao u Betis u kojem je proveo posljednjih pet sezona, da bi mu ovog ljeta istekao ugovor.

S klubom iz Seville nije uspio postići dogovor oko produljenja suradnje, ali unatoč tome, očekivalo se da će karijeru nastaviti u La Ligi. Krilni je igrač, međutim, iznenadio španjolsku javnost i kao svoju sljedeću igračku destinaciju odabrao Sjedinjene Američke države, odnosno Los Angeles FC.

Klub je na službenim društvenim mrežama predstavio 31-godišnjaka kao novo pojačanje. Došao je kao slobodan igrač i potpisao ugovor do kraja ove godine.

Tello je za Betis odigrao 172 utakmice i pritom postigao 24 gola te upisao 20 asistencija, dok je Barcelonin dres obukao 86 puta, zabio 20 golova i 14 puta bio asistent.

Linker
23. travanj 2024 18:17