FABRICE COFFRINI/AFP/PROFIMEDIA Fabrice Coffrini/afp/profimedia
IGRA SUDBINE

Nekad mlada zvijezda i kapetan Engleske, danas u šestoj ligi: Pijana noć uništila mu je karijeru

‘Odigrao sam dvije utakmice, nisam bio dobar, ali moj ego to nije mogao podnijeti‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. rujan 2023. 19:28

Andre Wisdom svojedobno je slovio za veliku nadu engleskog nogometa, bio je kapetan u mlađim selekcijama Tri lava, igrao za Liverpool, a danas u 30. godini života karijeru je nastavio u šestoligašu Warringtonu.

I to nakon što je prethodne dvije sezone bio bez kluba. Na nogometni put stala mu je kobna večer kada je izboden u pokušaju pljačke nasred ulice.

- Za vrijeme lockdowna nisam mogao ostati u kući. Želio sam izaći van i zabavljati se. I pogriješio sam... Na ulici su me sačekala petorica naoružanih muškaraca i tražili da im predam svoj sat. Odbio sam, počela je tučnjava i izboden sam nekoliko puta. Odvezao sam se kući, bio sam prekriven krvlju i pozvao sam Hitnu pomoć - rekao je Wisdom koji je u vrijeme napada bio pod ugovorom s Derby Countyjem.

Taj napad promijenio mu je život, ali je bio i početak kraja njegove karijere.

- Bio sam frustriran nakon što sam izašao iz bolnice. Imao sam nekoliko operacija i osjećao sam da moje tijelo više nije isto. Pokušao sam se vratiti na teren, ali to više nije bilo to. Nisam više imao moć i brzinu. Teško je to prihvatiti... Izboden sam u glavu, imam posjekotinu i u prsima i nisam bio dobro. Prerano sam se vratio na teren, tek što sam stao na noge, tri tjedna nakon napada. Odigrao sam dvije utakmice, nisam bio dobar, a moj ego to nije mogao podnijeti. Bila je to moja posljednja godina ugovora s Derbyjem, klub je imao financijskih problema. Čekao sam da odem negdje drugdje, ali sam pokidao prepone i to je bilo to - ispričao je Wisdom koji je u karijeri još igrao za WBA, Norwich i Red Bull Salzburg.

Linker
27. travanj 2024 21:42