Reuters / Sergio Perez Livepic EDITORIAL USE ONLY / REUTERS
BROJKE SU NEUMOLJIVE

NEKAD STRAH I TREPET, DANAS NAJGORI U CIJELOJ EUROPI Kakav udarac za Ronalda! Real u svojoj bogatoj povijesti nikad nije imao gori napadački tandem!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. studeni 2017. 17:02

Real Madrid je nakon sjajne prošle sezone, ove godine nedvojbeno u krizi. Nakon 12 odigranih kola Real je tek treći u Primeri 10 bodova iza vodeće Barcelone te šest iza drugoplasirane Valencije. 'Kraljevi' bi bili i četvrti da nije nešto bolje gol razlike od Atletica, a veliki razlog lošeg stanja u španjolskom prvenstvu leži u neefikasnosti napadačkog dijela momčadi.

Vjerovali, ili ne, Cristiano Ronaldo i Karim Benzema zabili su svaki tek po jedan gol u Primeri i trenutno su najgori napadački tandem u Ligama Petice. Točnije, od ukupno 98 klubova koliko ih je u najjačim ligama svijeta, samo je napadački tandem dojučerašnjeg talijanskog drugoligaša Beneventa zabio manje. Tamo su Cod i Iemmello zabili samo jedan gol. Ovaj potonji je bio precizan u porazu kod Cagliarija.

Ronaldo je ove sezone u Primeri započeo i odigrao osam utakmica, a Benzema u sedam bio starter te u osmoj ušao s klupe. Obojica su svoj gol dali na gostovanju kod Getafea u osmom kolu kada je Real slavio 2:1. Benzema je tada pogodio za 1:0 u 39., a nakon što su domaćini izjednačili u 56., Ronaldo je u 85. zabio za pobjedu. Suša, dakle, traje 283 minute za Benzemu, a čak 365 minuta za Ronalda.

Usporedbe radi, prošle sezone zajedno su u ovoj fazi prvenstva zabili 12 golova, od čega je Portugalac zabio osam, a Francuz četiri. Dosad nikada nisu imali manje od 10 golova, a briljirali su u sezoni 2014/15 kada su zajedno imali čak 27 golova.

Real pati jer nitko drugi nije preuzeo tu rolu strijelca na sebe pa je Real ove sezone u Primeri zabio samo 22 gola, što je 12 manje u odnosu na prošlu sezonu. Ostali poznatiji napadački tandemi puno su efikasniji pa su tako primjerice u Barceloni Messi i Suarez dosad zajedno zabili 17, Neymar i Cavani u PSG-u 22, Bayernovi Lewandowski i Müller 14...

Real nikada u svojoj povijesti nije imao napadački tandem koji je nakon 12 odigranih kola zajedno imao samo 2 gola, a paradoksalno to su ista dva igrača koja drže rekord i s najviše zabijenih golova. Dogodilo se to u gore spomenutoj sezoni 2014/15 kada s zajedno u toj fazi imali čak 27 golova.

Dosad su najgori rekord Reala imali Alonso i Botella u sezoni 1942/43 sa samo tri gola nakon 12 odigranih kola te Butragueño i Santillana u sezoni 1984/85 s također samo tri gola.

NAJGORI NAPADAČKI TANDEMI LIGE PETICE

Osako i Guirassy (Colonia): 2 gola

Defoe i King (Bournemouth): 2 gola

Hahn i Wood (Hamburg): 2 gola

Depoitre i Kachunga (Huddersfield Town): 2 gola

Cristiano i Benzema (Real Madrid): 2 gola

Iemmello i Coda (Benevento): 1 gol

Linker
19. travanj 2024 11:56