NOVI IZAZOV

Nekada je trenirao u HNL-u, a sada će naslijediti Igora Štimca na izborničkoj klupi Indije

Nakon neuspjeha s Istrom vodio je indijski Hyderabad i Gou te se nametnuo tamošnjem savezu kao idealno rješenje
Piše: SNObjavljeno: 20. srpanj 2024. 17:40

Igor Štimac odnedavno više nije trener Indije. potvrdio je službenom objavom Indijski nogometni savez. Time je došao kraj petogodišnje avanture 56-godišnjaka na klupi azijske države. Štimcu je presudilo neuspješno kvalificiranje na Svjetsko prvenstvo 2026., gdje je Indija skupila razočaravajućih pet bodova iz šest utakmica.

Hrvatski je trener Indiju vodio u 55 navrata, a kao najveći uspjeh ostat će osvajanje prvenstva Južne Azije. Taj je pothvat ostvario u dva navrata – 2021. i 2023. godine. Indijski nogometni savez sada je objavio ime Štimčevog nasljednika na izborničkoj funkciji.

Nju će preuzeti Španjolac Manolo Márquez. Ime je to koje je početkom sezone 2018/2019 bilo i na HNL travnjacima. Točnije, vodio je Istru u prvih sedam kola, ali se nije najbolje proveo. Upisao je četiri poraza, dva neriješena rezultata i samo jednu pobjedu. Tako je nakon manje od tri mjeseca na klupi pulskog prvoligaša dobio otkaz.

U karijeri je uz Istru vodio Las Palmas, drugu momčad Espanyola i još nekoliko manjih klubova. Nakon neuspjeha s Istrom vodio je indijski Hyderabad i Gou te se nametnuo tamošnjem savezu kao idealno rješenje za upražnjeno mjesto izbornika.

"Manolo Márquez ima veliko znanje i iskustvo o indijskom nogometu i treniranju reprezentativaca, posebno mladih. Mnogi reprezentativci u posljednjih nekoliko godina pozvani su iz njegove momčadi Hyderabad FC", napisali su iz saveza.

Linker
03. rujan 2024 07:17