Ivan Brnić
 VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
NOVI POČETAK

Nekadašnja nada splitskog kluba cvate u novoj sredini: ‘Trebalo je hrabrosti za raskid s Hajdukom...‘

Nekadašnja nada splitskog kluba odlučio se na promjenu sredine i tamo se istaknuo...
Piše: Miro PodrugObjavljeno: 09. listopad 2021. 20:42

Posljednjeg dana prijelaznog roka za prvoligaše i drugoligaše, Ivan Brnić (20) je raskinuo ugovor sa splitskim Hajdukom i potpisao ugovor s drugoligašem Dugopoljem. Odlučio se na ovaj korak nakon što nije postignut dogovor oko posudbe na relaciji Hajduk - Dugopolje.

Ubilježio je Brnić 12 službenih utakmica za Hajduk u protekloj sezoni, a ove nije u prvom planu, stoga se odlučio za Dugopolje kao novi izazov i odskočnu dasku karijere, u klubu koji je pod vodstvom ambicioznog predsjednika Marija Smodlake, odnedavno i jednog od dopredsjednika HNS-a. Od njegovog dolaska Dugopolje je bez poraza prvenstvenu stanku dočekalo na trećem mjestu s 14 bodova, jednim manje od vodećih Jaruna i Rudeša.

Brojne ponude

Brnić je u Hajduk došao s devet godina iz makarskog Zmaja, prošao kao standardni igrač sve hrvatske mlađe selekcije, a za U-21 imao pretpoziv. Pod paskom Igora Tudora, a zatim i Bore Primorca, ubilježio je 12 prvenstvenih nastupa za prvu momčad Hajduka. U Dugopolju je njegov novi početak. U pet utakmica je postigao tri pogotka uz četiri asistencije.

- Da, tako je. Nekoliko mjeseci nisam igrao, a prethodila je i teška agonija s koronavirusom, i želio sam se vratiti na scenu kroz Dugopolje. Hajduk mi je nudio posudbe u Široki Brijeg, Zrinjski i slovački Sered. Svi oni nudili su mi pozicije desnog beka i desnog krila. I to je bio dobar razlog da ne prihvatim, jer ja sam ipak lijevo krilo. Trebalo je imati hrabrosti i samopouzdanja raskinuti s Hajdukom i krenuti od novog početka - počeo je priču Brnić.

Na prošloj utakmici protiv Kustošije je počeo na poziciji bek-krilo, a u drugom dijelu promjenom formacije i pomicanjem prema naprijed na lijevo krilo, Brnić je pogotkom riješio utakmicu, za nova tri boda i treće mjesto uoči stanke.

- Ne želim isticati sebe, jesam pomogao, ali smo svi zajedno doprinijeli rezultatskom buđenju Dugopolja.
Uz spomenute ponude u sklopu Hajduka, tražilo ga je nekoliko drugoligaških klubova, Croatia, Varaždin, Inter i Solin. Što je presudilo da je završio u Dugopolju?

- Točno je za spomenute klubove, jedino iz Solina sa mnom nitko izravno nije razgovarao. Za dolazak u Dugopolje presudio je predsjednik Mario Smodlaka, prihvatio sam povjerenje u projekt i potpisao kao slobodan igrač profesionalni ugovor. Ako bude sve O.K., cilj mi je vratiti se u elitu.

Dugopolje pod paskom trenera Vukasa po svemu sudeći je preboljelo početnu rezultatsku krizu, izvrsno grabi prema vrhu, šest utakmica je bez poraza.

Skretanje pozornosti

- Trener Vukas radi dobro posao, poznajemo se još iz Hajduka kada je bio pomoćnik Tudoru, a poslije i kao glavni trener. Dugopolje je spoj mladosti i iskustva, od osamnaestogodišnjaka Ćubelića i Glavovića do obilatih tridesetogodišnjaka Čerine i Rodića. Izgleda rezultatski tijesno, ali bodovi se knjiže. Ova momčad je dokazala da zna igrati na rezultat u veoma jakoj ligi. Iskreno, nisam vjerovao da je ovako jak drugoligaški nogomet. Zadovoljan sam ukupnim radom struke i uvjetima za razvoj u Dugopolju. Dat ću sve od sebe da Dugopolje bude pri vrhu i stvaramo mentalitet pobjednika, a kroz te rezultate i igre skrećemo pozornost klubova iz višeg ranga. Ovdje ima puno ambicioznih mladih igrača, s kojima uživam trenirati i igrati.
O privatnom životu nije želio mnogo govoriti:

- Uživam u nogometu uz potporu djevojke, njenih roditelja i bliskih prijatelja. Završio sam ugostiteljsku školu i sad se maksimalno posvetio nogometu. A dakako, uvijek u meni živi Hajduk, i od srca želim da ove sezone osvoji naslov prvaka - zaključio je Ivan Brnić.

Brnić u Prvoj HNL
12 utakmica, 0 golova, 3 asistencije
Brnić u Drugoj HNL
27 utakmica, 6 golova, 6 asistencija

Linker
23. travanj 2024 03:48