ADRIAN DENNIS Afp
OTVORENO O SVOJOJ PATNJI

Nekadašnji Galactios progovorio o teškom razdoblju i napadajima panike: ‘Moramo otvoreno pričati o tome‘

Ivan Campo se odlučio pričati o velikim psihološkim problemima koje je imao kao igrač
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. rujan 2022. 17:44

Sve češće nogometaši, mahom bivši profesionalci, istupaju u javnost i govore o svom mentalnom zdravlju. Žrvanj profesionalnog sporta često je nemilosrdan, a neki slučajevi su nažalost doveli i do smrti nogometaša. Najpoznatiji od njih bio je njemački vratar Robert Enke, koji si je oduzeo život nakon što se više nije mogao suočavati s problemom mentalnog zdravlja.

Jedan od onih koji je kroz nogometnu karijeru imao sličnih problema je Ivan Campo, bivši član madridskog Reala. On je u razgovoru za Diario As objasnio kako ga je jedan pilot španjolske vojske potaknuo da otvoreno govori o svojim patnjama, konkretno o napadajima panike koje je s vremena na vrijeme doživljavao.

"Odlučio sam da moram pričati o tome kako bih normalizirao situaciju. Nisam se trebao ni od čega skrivati, bez obzira svidjelo se to ljudima ili ne. Ako se dogodilo meni, događa se i puno drugih ljudi, zašto stoga ne bih govorio o tome? To je jedna od najuobičajenijih bolesti u svijetu. Liječnici, vozači taksija, odvjetnici, poslovni ljudi se bore s tim. Ako progovorimo o tome, to neće imati negativan efekt", smatra Ivan Campo.

On je bio dijelom slavne postave Galacticosa, Realove momčadi koja je 2000. godine osvojila Ligu prvaka, a suigrači su mu bili Zinedine Zidane, Roberto Carlos, Fernando Hierro, Ronaldo, Iker Casillas...

"Morao sam se otvoriti, ali sam imao podršku u obitelji, a puno mi je pomogla i svlačionica jer to su mi bili prijatelji koji su dolazili k meni na večere i nastojali biti bliski sa mnom", otkrio je Campo.

S Realom je Campo osvojio dvije Lige prvaka, španjolsko prvenstvo i naslov svjetskog klupskog prvaka...

Linker
19. svibanj 2024 09:21