ACTION PLUS SPORTS IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Action Plus Sports Images/Alamy/Alamy/Profimedia
IMA RJEŠENJE

Nekadašnji slavni napadač javio se s nevjerojatnim problemom: ‘Moj igrači ne znaju koliko je 2+2‘

Kao igrač se izdigao iz neimaštine, a nakon bogate europske karijere okrenuo se trenerskom poslu
Piše: SNObjavljeno: 11. listopad 2023. 14:58

Od paklenog napadača do pedagoga i trenera - Carlos Tevez je uvijek bio i ostao nogometaš iz naroda, čovjek koji, bez obzira na slavu i uspjeh, nikada nije izgubio dodir sa stvarnošću - riječi su kojima je Gazzetta dello Sport opisala legendu argentinskog nogometa tijekom njegovog emotivnog intervju gdje je sa zabrinutošću govorio o obrazovnom sustavu u svojoj zemlji.

Tevez, koji je odrastao na ulicama Buenos Airesa te iz neimaštine postao zvijezda, od kolovoza je trener Independientea - velikana iz Avellanede, kluba koji je osvojio najviše trofeja Copa Libertadores u Južnoj Americi.

- Moj stručni stožer i ja smo radili eksperiment, točnije vježbu brzine vezanu uz neurologiju. Kad vidimo da igrači ostaju bez daha, tražimo od njih da riješe jednostavan zadatak i zbroje dva i dva. Tri momka iz ekipe su mi rekla da ne znaju dodati ili oduzeti, a radi se o momcima koji igraju u prvoj ligi - zabrinuto je rekao Tevez pa zatim naglasio je da je to najveće siromaštvo Argentine.

- Djeci možemo dati hranu i materijalnu pomoć, ali samo učenjem izlazimo iz siromaštva. Moraju živjeti dostojanstveno i znati se snaći. Najvažnije je da uče, znaju čitati i znaju tko su i što su u ovom svijetu. Zato smo odlučili pokrenuti poseban projekt u klubu koji će svakom dječaku osigurati učitelja - objasnio je bivši nogometaš Boca Juniorsa, Corinthiansa, West Hama, Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Juventusa...

Linker
07. svibanj 2024 12:12