MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
ZA EUROPSKO OTVARANJE

‘Nema alibija protiv Gzire, vrućina, trava..., ništa nije važno!‘ Pogledajte vjerojatni sastav Rijeke

‘Moramo se prilagoditi na sve i proći dalje‘, poručuje Goran Tomić uoči puta na Maltu.
Piše: Marijan Projić/Jutarnji listObjavljeno: 21. srpanj 2021. 12:12

U četvrtak u 19 sati na Malti, prvom utakmicom 2. pretkola Konferencijske lige, Rijeka protiv Gzire United otvara novu europsku sezonu. Bijeli su danas u jutarnjim satima krenuli čarter letom s Krka u državu koja je nešto manja od najvećeg otoka u Kvarneru, a večernji trening će odraditi u vrijeme odigravanja utakmice.

- Sigurno da smo favoriti i da želimo proći u sljedeće kolo, ali utakmicu i suparnika shvaćamo ozbiljno jer radi se o jednoj ekipi koja ima dosta Južnoamerikanaca u svom sastavu, izjavio je uoči polaska trener Rijeke Goran Tomić i osvrnuo se na utakmicu kojom je Gzira eliminirala andorsku Sant Juliju u 1. pretkolu.

- Igra protiv Andore bila je izrazito tvrda i agresivna tako da smo vidjeli čime raspolažu. Analizirali smo ih i naravno spremili se kako bi u ove dvije utakmice izborili prolaz, ponovio je Tomić koji sutra može računati na Pavičića, a pravo nastupa ima i posljednja prinova Krešić.

Strategu „bijelih“ nedostajat će Gnezda Čerin koji još vuče ozljedu, kao i Prskalo, a Abass je još u izolaciji nakon pozitivnog testa na koronu uoči Gorice, dok je Vuk zakrpao ozljede iz prve utakmice i odletio na Maltu.

- Nećemo tražiti nikakve alibije. Vrućina ili ne, trava umjetna ili normalna. Ništa nije važno, moramo se prilagoditi na sve i ovaj zadatak odraditi na najbolji mogući način, prokomentirao je Tomić najave o mogućim vrućinama na Malti, a potom bacio pogled unatrag.

- Generalno sam zadovoljan, osobito s energijom koju su uložili igrači. Bilo je dobrih stvari, isto tako i onih na kojim trebamo raditi. Primjerice dopustili smo previše udaraca izvan 16 metara na naš gol, ali ekipa koja je igrala protiv Gorice, praktički je prvi put igrala zajedno. Zbog raznih razloga nismo mogli istrčati s ekipom koju smo uigravali cijele pripreme, ali i to je dobro. Pokazuje da raspolažemo s dobrim igračima koji čekaju svoju priliku.

VJEROJATNI SASTAV RIJEKE: (4-1-4-1): Labrović – Vukčević, Galović, Escoval, Tomečak – Lepinjica – Ampem, Pavičić, Liber, Murić - Drmić

Linker
16. travanj 2024 13:07