MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
PROTIVNICI HRVATSKIH KLUBOVA

‘Nema tu favorita!‘ Riječani oprezni, Osječane u Europi sve vodi prema starom znancu i velikom dužniku

‘Gledajući tradiciju, mogu reći da je prednost na strani Hiberniansa protiv Santa Colome, ali‘‘‘
Piše: Dražen Antolić/Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. srpanj 2021. 17:38

Rijekin trener Goran Tomić prokomentirao je ždrijeb Europske lige. Bijele u 2. pretkolu 22. i 29. srpnja očekuju utakmice sa Gzirom, a u slučaju prolaska idu na pobjednika između škotskog Hiberniansa i Santa Colome iz Andore.


"Prva utakmica trećeg pretkola tek je 5. kolovoza te u ovom trenutku ne možemo davati nikakve konkretnije ocjene. Do eventualnog ogleda čeka nas prvo Gzira koju moramo proći, a u međuvremenu i utakmice u HNL-u koje su nam od velike važnosti. Neću reći ništa novo ako kažem da u europskim natjecanjima ne postoje favoriti, već su to potvrdili neki rezultati u prvim pretkolima. Svakog suparnika treba ozbiljno shvatiti kao što mi to činimo ovih dana sa Gzirom. Gledajući tradiciju nogometa mogu reći da je prednost na strani Hiberniansa protiv Santa Colome, ali pričekajmo i ishod tih utakmica jer travnjak je jedino mjerilo", kaže trener Rijeke.

Prođe li Pogon, Osijek ide Bugarsku ili Latviju

I Osijek je danas doznao imena potencijalnih protivnika u idućem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Naravno uz preduvjet da prethodno budu bolji od poljskog Pogona ovoga četvrtka, Bijelo-plavi će ići na boljeg iz dvoboja CSKA iz Sofije i latvijske Liepaje. CSKA je, inače, stari znanac i dužnik Bijelo-plavih.

Prije dvije sezone ždrijeb ih je spojio u kvalifikacijama za Europsku ligu, a Bugari su, iako uglavnom podređeni u obje utakmice, ipak prošli u iduće kolo i to tek nakon izvođenja kaznenih udaraca. S druge strane, Osijek se do sada samo jednom sastao s nekom momčadi iz Latvije. Bilo je to u ljeto 2001. u tadašnjem Kupu UEFA protiv Dinaburga. Nakon poraza u Daugavpilsu (2:1) uslijedila je pobjeda u Gradskom vrtu (1:0) dovoljna za plasman u iduće kolo. Utakmice 3. pretkola Konferencijske lige na rasporedu su 5. i 12. kolovoza, a Osječani bi u prvom ogledu bili gosti. (gđ)

Linker
18. svibanj 2024 09:06