Mathias Villasanti

 Screenshot (Twitter, Grêmio FBPA)
I TO NIJE JEDINI INCIDENT

Nemile scene uoči derbija: Navijači napali autobus, jedan igrač završio u bolnici! ‘Ovo je kukavička agresija‘

Veznjak je doživio potres mozga i traumu lubanje, imao je razderotine na licu, a stradao mu je i kuk...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. veljača 2022. 10:22

Nemile scene dogodile su se u Brazilu uoči jednog od najvećih derbija tamošnjeg nogometa, koji na kraju nije ni odigran. Riječ je o derbiju Porto Alegrea, utakmici Internacionala i Gremija, koja ima i svoj naziv 'Grenal'.

Ogled je otkazan nakon napada 'navijača' na autobus kojim su nogometaši Gremija putovali na stadion. Izgrednici su kamenjem napali bus i razbili prozorska stakla te ozlijedili igrače.

Veznjak Mathias Villasanti je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu, a Gremio je na društvenim mrežama objavio i fotografije razbijenih prozora i kamena većeg od šake koji je pogodio paragvajskog igrača.

''Nakon kukavičke i apsurdne agresije koju je doživjela naša ekipa, priopćili smo Nogometnoj federaciji Gaucha našu odluku da nećemo nastupiti na Grenal derbiju. Osim tehničke neravnoteže i izostanka sportske atmosfere koju uzrokuje ovaj kriminalni čin, odluka Gremija također iskazuje našu osudu svih vrsta nasilja'', stoji u priopćenju Gremija kojeg prenosi ESPN.

Iz redova gradskog rivala Internacionala također su osudili nasilje, uz dodatak kako su dvojica osumnjičenika uhićena. Gremio je kasnije priopćio kako je Villasanti doživio potres mozga i traumu lubanje, imao je razderotine na licu, a stradao mu je i kuk te je zadržan na liječenju u bolnici. Na sreću, ništa nije slomljeno...

Ovo je već drugi put u tri dana da je autobus s brazilskim nogometašima napadnut na putu za utakmicu. Igrači Bahije doživjeli su napad uoči utakmice sa Sampaio Correom u Salvadoru prošlog četvrtka.

No, napad na nogometaše Gremija nije bio jedini subotnji incident. 'Veselo' je bilo i u Curitibi, gdje su huligani s metalnim šipkama utrčali na teren i napali igrače Parane u ogledu s Uniao Beltraom.

Pet minuta do kraja Parana je gubila s 3:1, bio je to rezultat koji ih je vodio u drugoligaško društvo. Gnjevni su navijači udarali igrače koji su se branili kung fu udarcima.

Kako je na teren pristizalo sve više navijača, igrači obje momčadi uspjeli su pronaći spas u sprintu do svlačionica. Naravno, utakmica je prekinuta, a policija je morala primijeniti silu kako bi huligane potjerala s terena...

Linker
03. svibanj 2024 11:01