TEA CIMAS/CROPIX Cropix
NIKAKO DA SE SMIRI

Nemirni duh Anasa Sharbinija i dalje hara, kaznio ga i trener šestoligaša: ‘Sad razumijem Matjaža Keka‘

‘Anas je kažnjen zbog nediscipline i zato ga nije bilo u derbiju‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. listopad 2024. 09:11

Sjećate li se Anasa Sharbinija? Bivši as Rijeke i Hajduka i dalje je aktivan i s 37 godina na leđima, član je Rječine koja je vodeća momčad Prve primorsko-goranske županijske nogometne lige.

Mlađi od braće Sharbini oduševljavao je svojim potezima navijače Rijeke (i nešto manje Hajduka), ali je ujedno imao i dosta problema s disciplinom.

Tu i tamo volio je nešto napraviti po svome, i trenerima ga iz tog aspekta nije bilo lako imati u momčadi.

Iskusio je slično iskustvo i trener Rječine Toni Forgić, koji na Sharbinija nije računao u derbiju 5. kola na gostovanju kod Rikard Benčića u kojem je domaćin slavio rezultatom 2:0.

Naime, Anas Sharbini je utakmicu propustio zbog odluke trenera.

- Anas je kažnjen zbog nediscipline i zato ga nije bilo u derbiju. Sad razumijem Matjaža Keka - kratko je za Sportcom izjavio trener Forgić.

Slovenski stručnjak znao je također kažnjavati Anasa zbog nediscipline i manjka zalaganja. Ipak, u svoje vrijeme bio je jedan od najboljih igrača hrvatskog prvenstva, a u dresu Rijeke je u 165 nastupa postigao 42 pogotka uz 44 asistencije. U Hajduku je ostvario učinak od 15 pogodaka i 30 asistencija u 74 utakmice.

Igrao je i za reprezentaciju Hrvatske, u tri nastupa postigao je dva pogotka za Vatrene.

U četiri ovosezonske utakmice Sharbini je postigao tri pogotka za Rječinu, njegov matični klub. U prošloj sezoni nastupao je za Omišalj u kojem još uvijek igra njegov stariji brat Ahmad Sharbini.

Linker
08. listopad 2024 12:16