ANDREW COULDRIDGE
JAKO SU ŽELJELI HRVATA

Nemoralna ponuda za Bilića ruši rekord! Spominje se plaća kakvu nikad nije imao nijedan hrvatski trener

Pekingu je plan B bio Zoran Mamić, Guanzhou City želi Tomića, a tamo bi mogao Mijo Caktaš!?
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. siječanj 2021. 19:26

Hrvati su očito ove zime popularni u Kini, nakon što je Ivan Leko potpisao za Šangaj, Slaven Bilić sjeo je na klupu Beijing Gouana. Malotko je očekivao da će Bilić nakon WBA-a i Premiershipa tako brzo otići u Kinu, no, uvjete koje je dobio u glavnom kineskom gradu teško je bilo odbiti, neki izvori kažu da se radi o mogućoj svoti od čak šest milijuna eura s bonusima. Ako je točno, to je onda uistinu 'nemoralna ponuda'.


Beijing je, izgledao, odlučio dovesti hrvatskog trenera, a dok se činilo da će Bilić možda ostati nedostupan, kako smo jučer čuli, u tom su klubu imali 'plan B', a to je, navodno, bio - Zoran Mamić. Znamo, zvuči nevjerojatno, s obzirom na Mamićeve pravosudne obveze koje ga uskoro čekaju u Hrvatskoj, no, nedavno je aktualna i ozbiljna bila i ponuda iz Emirata koju je Mamić odbio. Očito na Bliskom i Dalekom Istoku imaju neki svoj plan i pogled kad su te stvari u pitanju. U svakom slučaju, Bilić je prihvatio ponudu Beijinga pa i nikad nećemo saznati bi li Mamić uistinu bio ozbiljna opcija i bi li kao i u slučaju klupe Emirata odbio ponudu.


No, još je jedan trener na 'picku' Kinezima, a radi se o Goranu Tomiću. Već se i prije koji tjedan pojavila u medijima informacija da je Lokomotivin stručnjak kandidat za trenera Guangzhou Cityja. Koronavirus i komplicirano putovanje tu su malo poremetili situaciju, pa je Tomić još uvijek ostao na čekanju, a klub i dalje nije pronašao nasljednika Giovannija van Bronckhorsta, koji je klupu napustio početkom prosinca.

Tomić ima odlične reference u Kini, gdje je radio i sa Svenom Goranom Erikssonom, pa i nije čudno da se njegovo ime spominje u tim kombinacijama. Je li ta opcija još uvijek aktualna ili Guangzhou City već traga za novim čovjekom? Sve je moguće. A upravo se taj Guangzhou City spominje kao mogući novi klub Mije Caktaša, to je ta 'kineska opcija' o kojoj se zadnjih dana govorilo u medijima. Što će na kraju svega biti i koliko će Hrvatska na kraju imati predstavnika u kineskoj Superligi, tek ćemo saznati.

Zasad su tamo treneri Ivan Leko i Slaven Bilić te igrači Dejan Radonjić i Ivan Santini.

Linker
16. travanj 2024 03:08