Nenad Bjelica

 TIM GOODE/PA IMAGES/PROFIMEDIA Tim Goode/pa Images/profimedia
NAPADAČKA MOMČAD

Nenad Bjelica ispisao povijest: Niti jedan trener to nije uspio 21 godinu, a klub ne pamti takve golijade

U periodu između Briegela i Bjelice, Trabzonspor je 28 puta mijenjao trenera
Piše: SNObjavljeno: 03. lipanj 2023. 21:54

Nenad Bjelica odradio je sedam utakmica na klupi Trabzonspora. Najsvježiji dvoboj vodio je danas protiv Alanyaspora, a njegova je momčad slavila s uvjerljivih 5:1, dok su četiri pogotka zabili već nakon 35 minuta igre.

Iako je bivši trener Dinama i Osijeka u prve četiri utakmice na klupi turskog kluba upisao tek jednu pobjedu, u posljednja tri susreta ostvario je maksimalan učinak. Ujedno, njegova je momčad u posljednja tri susreta na domaćem terenu ostvarila sve tri pobjede, čime je on postao prvi trener Trabzonspora još od sezone (2001./02.), i njemačkog trenera Hansa-Petera Briegela, koji je na otvaranju mandata na klupi Trabzonspora uspio ostvariti sve tri pobjede na domaćem terenu u turskom prvenstvu.

Između Briegela i Bjelice, Trabzonspor je čak 28 puta mijenjao trenera, a niti jedan od njih nije uspio ubilježiti takav učinak na domaćem terenu, sve do dolaska 51-godišnjeg hrvatskog stratega. Bjeličina momčad trenutačno je šesta u tamošnjem prvenstvu, a u utorak ih čeka utakmica posljednjeg kola na gostovanju kod Basaksehira.

Ujedno, Trabzonspor je u tri posljednje utakmice postigao ukupno 13 pogodaka, odnosno, minimalno četiri po susretu (4:1, 4:2, 5:2), a niti jednom u povijesti turske lige nisu zabili minimalno četiri pogotka u svakom od tri uzastopna susreta.

Linker
14. travanj 2024 15:15