AFP
UTAJA POREZA

'Nepismeni' Redknapp će do kraja tjedna saznati hoće li na englesku klupu ili u - zatvor!

Redknapp se tijekom procesa branio tvrdnjom da su mu način plaćanja predložili knjigovođe i da osobno ne razumije materiju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. veljača 2012. 17:17

U tijeku je 12. dan suđenja menadžeru Tottenhamove nogometne momčadi Harryju Redknappu, koji je na optuženičkoj klupi zbog sumnje u utaju poreza odnosno financijske malverzacije. Od ponedjeljka, 23. siječnja, Londonski je okružni sud poprište spora koji Ujedinjeno Kraljevstvo, odnosno njegova carinska i porezna vlast, vodi protiv Redknappa i njegova svojedobnog suradnika u Portsmouthu, tadašnjeg predsjednika kluba Milana Mandarića.

Svoju bi sudbinu 64-godišnji trener trebao saznati danas tijekom dana, kada će 12-eročlana porota donijeti odluku o optužnici protiv dvojice nogometnih dužnosnika.

Redknappu u najgorem slučaju prijeti zatvorska kazna. Zbog tog je bremena tijekom dvoipotjednog suđenja trener Luke Modrića i Nike Kranjčara djelovao nervozno i iscrpljeno. U ponedjeljak čak nije stigao na Anfield i gostujući prvenstveni dvoboj svoje momčadi, s kojom bi se trebao boriti za naslov premierligaškog prvaka, protiv Liverpoola.

Mandarić je tijekom nekoliko godina Redknappu uplatio ukupno 183.000 funti na njegov račun u bescarinskoj zoni u Monte Carlu. Redknapp se tijekom procesa branio tvrdnjom da su mu način plaćanja predložili knjigovođe i da osobno ne razumije materiju. Istaknuo je da nije imao niti u primisli utajiti porez jer je "praktički nepismen čovjek".

Linker
22. rujan 2024 14:38