ADRIAN DENNIS Afp
DIO NOGOMETNE POVIJESTI

Neponovljivi Gazza uništio legendu: ‘Dobrodošao u svoju noćnu moru! Nakon utakmice ću ti izaći sa ženom‘

Legendarni bivši engleski nogometni reprezentativac otkrio nekoliko detalja iz igračke karijere
Piše: Dean BauerObjavljeno: 11. lipanj 2021. 16:57

Legendarni lik iz svijeta nogometa. Jedan od onih za koje možda niste navijali, možda ga niste ni voljeli, ali zapaziti ste ga morali. I bio je drukčiji od ostalih. A talent...? Nadnaravan. Paul Gascoigne ili Gazza. Veliki engleski reprezentativac s konca '80-tih i primarno iz '90-tih godina. Ovog je tjedna za Daily Mail dao zanimljiv intervju Jamieju Redknappu. Također bivšem engleskom reprezentativcu, kraće su vrijeme bili i suigrači u Gordom Albionu.


- Moje najbolje doba je bilo odmah iza Svjetskog prvenstva u Italiji 1990., u Tottenhamu. Nisam mogao tada napraviti ništa krivo.

Znao sam da sam barem tri sekunde brži u reakciji od svakoga - veli Gazza.

image
GLYN KIRK Afp


Zanimljiv mu je bio odgovor je li ga itko mogao čuvati?
- Mene čuvati? Noćna mora. No, ja nisam ni volio da me samo jedan čuva. To mi je bilo bez veze. Nisam volio jednog jer što... njega znam da dobivam. Ja sam volio da me dvojica čuvaju jer bi tada mogao dobiti dva u jednom!


Odgonetnuo je i što bi pak činio kada bi mu suparnički trener odredio "flastera"?
- Pričao bi s njima! Sjećam se davno, igrali smo protiv Man. Uniteda i u tunelu vidim Roya Keanea. Znao sam da će me on čuvati, on je tek počinjao ozbiljnu karijeru. Govorili su o njemu kao "novom nadolazećem klincu". Prišao sam mu i šapnuo "Dobro došao u svoju noćnu moru!". Punih 90 minuta sam pričao s njim. U jednom mu trenutku velim "Nakon utakmice ću izaći s tvojom ženom". On mi odgovori "Pa, nisam oženjen". Ja odmah - "Kako ne, eno je na tribini". On je mahinalno pogledao gore, a dotle sam mu ja odmaglio s loptom, ha, ha. Cijelu sam utakmicu pričao s njim. Nakon te utakmice je Roy Keane rekao novinaru kako je jedva čekao da utakmica završi jer nikada u životu nije bio primoran toliko dugo pričati. Svašta sam ga pitao. "Kako si?", "Odakle si?", "Gdje ćeš navečer?", "A, gdje ćeš sutra?". Izludio sam ga! Jednom mi se Vinnie Jones unio u lice, želio je neku svađu, a ja sam ga zgrabio i poljubio u usta! Ljudi su se smijali, a njega sam u potpunosti izbezumio do kraja utakmice.

Linker
08. svibanj 2024 10:33