Kasper Hjulmand
 NAOMI BAKER Afp
Mogu li ponoviti 1992?

Nepravedan polufinale na Wembleyu, Danci bez navijača u najvećoj bitki: ‘Igramo s Eriksenovim srcem‘!

‘Vjerujem u karakter svoje momčadi i u ljubav navijača. Snažno vjerujemo u sebe i borit ćemo se‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. srpanj 2021. 11:57

Euforiju je teško obuzdati, pogotovo nakon svega što su prošli. Polufinale Europskog prvenstva najbolji je rezultat danskog nogometa još od 1992. kada su postali prvacima. Već na prvoj utakmici turnira Danci su gledali kako im se najbolji igrač i omiljeni suigrač Christian Eriksen bori za život, doživjeli su dva uvodna poraza i bili na pragu eliminacije već u skupini...

A sada igraju za finale!

Podsjeća to mnoge Dance na nogometnu bajku otprije 29 godina. Uoči utakmice na Wembleyu protiv Engleza danski izbornik Kasper Hjulmand pokušava sa svojih nogometaša skinuti teret "zlatne generacije".

image
NILS MEILVANG Afp


- Ne želim više razgovarati o 1992. godini. Bila su to različita vremena, Europsko prvenstvo je bilo drugačije, nogomet je bio drugačiji. Želimo stvarati vlastitu povijest. Pokušavamo nadahnuti i ujediniti našu zemlju - kazao je danski izbornik.


Danci će na Wembleyu biti bez navijačkog vjetra u leđa, samo danski navijači koji žive u Velikoj Britaniji moći će kupiti ulaznice za polufinalni susret. Zbog COVID restrikcija, a po kojima svaka osoba koja ulazi u Britaniju mora prvih 10 dana provesti u samoizolaciji, danskih navijača skoro pa i neće biti na tribinama.


- Vjerujem u karakter svoje momčadi i u ljubav i suosjećanje koje dobivaju od navijača. To nam daje krila. Igramo s Eriksenovim srcem. Snažno vjerujemo u sebe i borit ćemo se - poručio je Hjulmand

Linker
19. travanj 2024 10:51