ODD ANDERSEN Afp
NETKO PUNO PRIČA

Nešto je trulo u Münchenu, u Bayernu ‘curi‘ na sve strane, trener Nagelsmann poručio: ‘Krtice su zaštićena vrsta‘

‘Pokušavam shvatiti što je razlog. Meni je uvijek važno da se u noći mogu pogledati u ogledalo‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. ožujak 2023. 18:10

Sport Bild je ovih dana objavio detaljno izvješće o taktičkim planovima Bayerna. Riječ je o originalnim dokumentima koje je trener Julian Nagelsmann podijelio svojim igračima.

Da nema nikakve sumnje u autentičnost spomenutih materijala, potvrdio je i trener Bavaraca, kojem ‘curenje‘ podataka iz svlačionice uopće nije dobro sjelo.

- To me jako smeta. Osoba koja je to prenijela šteti svakome od igrača.Što ta osoba traži? Ne shvaćam što bi drugo mogla biti motivacije te osobe, osim da olakša posao protivniku – rekao je mladi stručnjak na konferenciji za novinare uoči nedjeljnog prvenstvenog ogleda s Bayerom iz Leverkusena.

image
ODD ANDERSEN Afp

U objavljenim dokumentima detaljno su objašnjene taktičke obveze i linije kretanja svakog igrača. U trenerovim bilješkama ističe se ‘joker‘ koji ima posebnu važnost, jer je ‘svojim pokretima odgovoran za stvaranje superiornosti između linija‘.

Svjestan je Nagelsmann da će ‘krticu‘ biti jako teško pronaći.

- Krtice su zaštićena vrsta. Svaki put kad se voziš kroz prirodu, vidiš 80.000 krtica i ne možeš ih se riješiti. Potraga je jako, jako komplicirana.

Smatra da je ovaj događaj ‘izdaja nogometnih kodeksa‘.

- Pokušavam shvatiti što je razlog. Meni je uvijek važno da se u noći mogu pogledati u ogledalo, da dobro tretiram moje igrače i kolege trenere. Nadam se da se ta osoba ne može pogledati u ogledalo jer to nije fer – kazao je Nagelsmann.

Linker
20. travanj 2024 10:14