Ilustrativna fotografija

 WAVEBREAKMEDIA LTD/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA
KIŠA GOLOVA

Nestvaran nogometni rezultat u Španjolskoj, igrači na poluvremenu molili suca da prekine utakmicu

Navodno je razlika mogla biti i veća, no domaćini su u pojedinim trenutcima odbijali igrati punom snagom
Piše: SNObjavljeno: 13. veljača 2024. 09:59

Nesvakidašnja nogometna utakmica odigrana je u subotu u pionirskom uzrastu u Španjolskoj. Susret UD Gijon Industriala i Cluba Marino de Luanco obilježio je nestvarni rezultat (41:1) koji je pokrenuo raspravu treba li se uopće objaviti.

Poraženi gosti dolaze iz grada Luanca s nešto više od 5000 stanovnika i jednostavno nemaju dovoljno dječaka koji bi pokazali dodatnu kvalitetu. To su priznali i iz kluba, odakle tvrde da se ne žele prestati natjecati.

- Pokušavamo ohrabriti djecu koliko god možemo ali iz tjedna u tjedan gubimo, to ih demoralizira. Oni i dalje s entuzijazmom dolaze trenirati. Iako priznaju da imaju osjećaj da što god napravili, rezultat je uvijek isti – rekli su iz Luanca.

S druge strane, trener Gijona izjavio je da oni ovu utakmicu nisu htjeli ni igrati.

- Nije bilo potrebe da igramo ovu utakmicu. Napravili smo brojne rotacije, svi su nastupili, ali nije bilo potrebe igrati ovakvu utakmicu – izjavio je trener domaćina.

Tragikomična situacija je da niti glavni sudac utakmice nije pomogao gostima u vidu skraćivanja utakmice. Kako piše španjolska Marca, igrači Gijona nakon prvog poluvremena i rezultata 17:0 tražili su od suca da zaključi utakmicu. No on im je odgovorio da moraju odigrati 80 minuta kako stoji u pravilima za taj uzrast.

Navodno je razlika mogla biti i veća, no domaćini su u pojedinim trenutcima odbijali igrati punom snagom, iako su već stvorili jako ružan rezultat.

Linker
03. svibanj 2024 23:27