Krunoslav Rendulić

 ANTONIO BALIC Cropix
VEZANI PORAZI

Nesvakidašnja situacija u Zrinjskom, novi udarac mu zadao bivši trener Rijeke: ‘Napravili smo jednu grešku‘

Penal u samoj završnici odlučio derbi, Krunoslav Rendulić se oglasio nakon utakmice
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 17. rujan 2023. 07:23

FK Sarajevo - HŠK Zrinjski 1:0

SARAJEVO - Stadion "Asim Ferhatović Hase". Gledatelja: Sudac: Luka Bilbija (Prijedor) 5. Pomoćnici: Damir Lazić (Brčko) i Nebojša Žugić (Banja Luka).

Strijelac: 1:0 - Oliveira (90., 11m).

SARAJEVO: Šahinović 7, Duraković 6,5, Oliveira 7, Hasić 7 (od 65. Anđušić 6,5), Julardžija 7, Beganović 6,5, Avramovski 6,5 (od 76. Čataković 6,5), Aničić 7, Đuričković 7, Ziljkić 7 (od 65. Penaranda 7), Mustafić 7 (od 85. Vrančić -. Trener: Simon Rožman 7.

ZRINJSKI: Marić 7, Ćorluka 6, Senić 6, Jakovljević 6, Memija 5,5, Čanađija 6 (od 73. Zlomislić 5,5), Ivančić 5,5 (od 77. Ramić -), Tičinović 6 (od 77. Malekinušić 5,5), Sabljić 5,5 (od 77. Jukić 5,5), Ćuže 5,5 (od 90. Kiš -), Bilbija 5,5. Trener: Krunoslav Rendulić 5,5.

Žuti kartoni: Ivančić (33.), Mustafić (42.), Čanađija (70.), Memija (87.), Jakovljević (88.), Senić (90.), Kiš (90+3), Jukić (90+3), Ramić (90+4), Malekinušić (90+4), Šahinović (90+4), Oliveira (90+4).

Igrač utakmice: Adalberto Penaranda (Sarajevo).


Morali smo "zagrebati" duboko u prošlost, čak do one "korona" godine 2020. da bi našli podatak kada je HŠK Zrinjski zadnji put izgubio dvije utakmice u Premijer ligi zaredom. Tri godine poslije Zrinjski je ponovo u mini seriji poraza. Nakon Posušja prošle srijede tri dana kasnije Plemići su izgubili od Sarajeva. I to istim rezultatom 1:0. Oni manje objektivni imaju materijala zamjeriti glavnom sucu utakmice Luki Bilbiji da je odlučio pobjednika, i zbog pomalo prestrogo dosuđenog jedanaesterca ali i što ga nije ponovio kada je barem deset igrača ušlo u kazneni prostor prije nego je Renan Oliveira izveo penal.

Međutim, isto tako, činjenica je da je aktualni prvak i najbolji BiH klub u ovom desetljeću pružio još jednu blijedu partiju. Sarajevo jest slavilo iz jedanaesterca, iz dvojbenog jedanaesterca, ali je ekipa Simona Rožmana imala puno više od igre i konkretnijih prilika. U prvom dijelu goste je spašavao vratar Marko Marić, koji je umalo "skinuo" i taj jedanaesterac Oliveiri. I Zrinjski je, doduše, imao svojih prilika. Franko Sabljić je pogodio gredu, a Mario TIčinović je bio zamalo neprecizan, no dojam je da je goste više zanimalo da ne izgube i ovu utakmicu. Na kraju su poraženi, ali bez obzira što je tek početak premijerligaške sezone ova dva poraza sigurno će ih trgnuti iz idile u kojoj su bili nakon ulaska u skupine Konferencijske lige.

- Čestitke Sarajevu na zasluženoj pobjedi, no ne mogu se oteti dojmu da je utakmica mogla završiti neriješenim rezultatom. Napravili smo jednu grešku i Sarajevo je došlo do tri boda - komentirao je utakmicu Krunoslav Rendulić te nastavio:

- Sezona je tek krenula, nismo planirali vezati dva poraza, ali u sportu te takve stvari dogode. Ima još puno utakmica do kraja, tek je krenulo, vidjet ćemo kako će se sve rasplesti. Izgubili smo obje utakmice sa 1:0, ali su bile različite utakmice. Danas smo izgledali dobro za razliku od utakmice u srijedu. Ako nastavimo s ovim izvedbama, neće biti problema - dodao je Rendulić.

Zrinjski kao dvostruki uzastopni prvak ima "metu na leđima", odnosno svi žele skinuti prvaka, što je posve normalno. Ali na početku ove sezone s tim se malo teže nosi.

- Dvaput zaredom smo osvojili titulu tako da svi žele doći na naše mjesto. To je sasvim normalno. Potrošnja je velika, i u ligi i u Europi, ali mi se moramo izvući iz ovih problema - zaključio je Rendulić.

Luka Bilbija podijelio gostima nevjerojatnih devet kartona

HŠK Zrinjski posljednjih sezona, pogotovo ove dvije posljednje kada je osvajao titulu, jedna je od najdiscipliniranijih momčadi u ligi. Puno je utakmica bilo kada Zrinjski ne bi dobio karton, a ne sjećamo se onih drugih kada bi imao više od dva kartona. Na Koševu u subotu navečer Plemići su dobili, ni manje ni više, devet žutih kartona! Sudac Luka Bilbija pred kraj utakmice posve se pogubio pa je podijelio čak devet kartona, od čega sedam gostima. Kuriozitet je da su skoro svi igrači s klupe Zrinjskog dobili po žuti karton u sudačkoj nadoknadi, osim Damira Zlomislića koji je skrivio jedanaesterac. Ipak, to da Zrinjski do Sarajeva nije imao skoro ništa od kazni govori i podatak da unatoč devet žutih kartona nijednom igraču Zrinjskog to nije bio treći.

Linker
28. travanj 2024 02:04