BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
Sudska trakavica

Neugodan udarac za srebrnog Vatrenog iz Rusije! Bivšem menadžeru mora platiti više od pet milijuna

Tužba je počela prije više od devet godina, a sudac je presudio u korist Danka Đikića
Piše: SNObjavljeno: 29. prosinac 2022. 18:23

Više od devet godina prošlo je od prvog velikog transfera Ante Rebića. Bilo je to u kolovozu 2013. kada je dres Splita zamijenio ljubičastim ruhom Fiorentine, a Općinski sud u Splitu danas je donio odluku kako igrač Milana svom bivšem menadžeru Danku Đikiću mora platiti više od pet milijuna kuna.

Naime, Đikić i Rebić 1. svibnja 2012. potpisali su ugovor o zastupanju na 24 mjeseca, uz mogućnost produženja na još 24 mjeseca. Uz pristanak Rebića, u ožujku 2013. zaključen je ugovor s društvom Lian Sports Limited iz Malte, kao FIFA-inim posredincima, kako bi potpisao što bolji ugovor s budućim klubom.

Ipak, Đikić je 29. srpnja 2013. dobio jednostrani raskid ugovora o zastupanju, Rebić je kao razlog naveo da se "moglo i moralo puno više toga napraviti po pitanju angažmana u inozemstvu", a nakon toga uslijedila je tužba od strane menadžera. Ispitani su gotovo svi sudionici spornog posla, uključujući obitelj Rebić i bivšeg direktora RNK Splita Slavena Žužula, a Nikola Damjanac, iz Lian Sports Limiteda, naveo je da je Đikiću isplaćeno 165 tisuća eura na ime provizije nakon Rebićeva transfera u Fiorentinu, te nakon što je njihovoj agenciji na Malti uplaćeno 300 tisuća eura za taj posao.

Prema navodima Đikića u tužbi, on se "brinuo o nogometnoj karijeri tuženika, dovodio do njega velike međunarodne klubove i skaute, te obavljao brojne poslove kako bi ostvario napredak u njegovoj nogometnoj karijeri... Pa je tako ishodovao ponudu za transfer od Bayer Leverkusena, zatim održao brojne sastanke s raznim klubovima poput Parme, Dinama, Monaca, Chelsea, Tottenhama, Schalkea i Fiorentine...", a navodno je i odbio ponudu od četiri milijuna eura od "modrih", koju je na stol stavio Zdravko Mamić. Sudac je presudio u korist Đikića, kojega su zastupali odvjetnici Davor i Ana Radić, a kako doznajemo, Rebić mora ukupno platiti 5,25 milijuna kuna, odnosno, u budućoj valuti u Hrvatskoj oko 700 tisuća eura, sa svim troškovima.

Rebić je u svjedočenju naveo kako je sve što mu je Đikić napravio, tijekom vremena kada ga je zastupao, bilo tek donošenje jednih kopački kupljenih u outletu, kada je nastupao za mladu reprezentaciju Hrvatske.

Linker
24. travanj 2024 00:39