tom Dubravec/CROPIX
JOŠ UVIJEK ZABIJA

NEUNIŠTIVI IVICA OLIĆ 'Bilo bi lijepo uloviti stoti nastup u dresu reprezentacije'

Olić je dobro startao u novu Bundesligu, iako njegov pogodak nije bio dovoljan za bilo kakvo veselje Wolfsburga, koji je na Allianz Areni izgubio 1:2
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. kolovoz 2014. 18:15

Opet se ukazao Ivica Olić. I njegova ljevica. Na startu Bundeslige postigao je sjajan pogodak protiv Bayerna, lopta se zaustavila blizu Neuerovih rašlji, najbolji vratar SP u Brazilu mogao je samo nemoćno slegnuti ramenima nakon tog neobranjivog udarca.

- Takav sličan pogodak zabio sam prošle sezone Borussiji iz Dortmunda, samo što je onda liznula vratnicu, a sada gredu. Ali sam pogodio isti kut - kazao nam je jučer Olić.

Ovo mu je prvi intervju nakon završetka SP-a. Kaže da nije želio govoriti za medije dok ne počne opet "govoriti na terenu". Bogme, dobro je startao u novu Bundesligu, iako njegov pogodak nije bio dovoljan za bilo kakvo veselje Wolfsburga, koji je na Allianz Areni izgubio 1:2.

- Šteta što nismo uzeli bod. Jeste li vidjeli što je promašio Junior Malanda za 2:2? Kakva je to bila nesreća, lopta mu se odbila i pogodila u koljeno, ili cjevanicu, više i ne znam.

Što ste Junioru kazali u svlačionici, jeste li ga zezali zbog promašaja stoljeća?

- Kako ćemo ga zezati? Bilo nam je muka zbog tog promašaja. A on je jadan bio šokiran, nije mogao vjerovati. Lopta mu se s pola metra odbila pokraj vratnice umjesto u mrežu. Svi smo ga tješili, to što se dogodilo njemu moglo se dogoditi bilo kome od nas. Nego, nakon što sam postigao pogodak, imali smo Bayern u šaci.

Teško do Lige prvaka

Govori nam kako se slavni bavarski klub uplašio u samoj završnici utakmice.

- Osjetila se panika, samo su nabijali loptu... Eto primjerice Neuer je nabio desetak dugih lopti, to nije njegov stil.

Kako vam je izgledao Bayern? Je li jači ili slabiji u odnosu na prošlu sezonu?

- Izgledali su mi tako da smo morali uzeti najmanje bod. Upravo zbog njihova trenutačnog izgleda žao mi je što smo poraženi. Nakon Svjetskog prvenstva bili su praktički s pola momčadi. Tek nakon dva i pol tjedna nakon početka priprema priključili su im se svi igrači. Daleko su od one razine koju žele. Ne u tolikoj mjeri, ali i mi u Wolfsburgu imali smo sličan problem. Luiz Gustavo i Kevin de Bruyne, naši ključni igrači, priključili su se tek prije tri tjedna.

Veli da je nakon utakmice razgovarao sa svojim starim prijateljima iz Bayerna.

- Rekli su mi da su još malo umorni, ali i dalje ostaju kandidat broj 1 za novo osvajanje Bundeslige. Kad se vrati Ribery, bit će moćniji, ali bojim se da im to neće biti dovoljno za Ligu prvaka. Njihovi konkurenti za vrh Europe su se pojačali.

Pitali smo Olića dolazi li u Wolfsburg Podolski. Posljednjih dana vrti se priča da je njegov dolazak iz Arsenala gotova stvar?

- To su špekulacije. Još ništa nije potvrđeno. Naš direktor je kazao da Podolski ne dolazi, ali vidjet ćemo, treba pričekati do kraja prijelaznog roka.

Kad bi Podolski došao u Wolfsburg, postao bi vaša izravna konkurencija?

- Ne. Podolski je više krilni igrač. Ja sada u Wolfsburgu igram u špici, upravo onu poziciju koju najviše volim igrati. Odlično se osjećam, napravio sam dobre pripreme, bez problema sam odradio sve treninge, što me veseli. Za mene je veliki psihološki stimulans što sam već na startu sezone zabio gol i to protiv Bayerna. Vjerujem da ću nastaviti u tom stilu i dalje zabijati.

Šteta je ostati na 95

Možda već za reprezentaciju? Slijedi novi ciklus. Mnogi se pitaju dokad ćete još moći igrati za Vatrene. Vi niste razmišljali o oproštaju?

- Nadam se da ću ostati zdrav i da je preda mnom jedna dobra sezona. U ovim mojim godinama nema smisla razmišljati daleko, recimo o EP u Francuskoj. Razgovarao sam s izbornikom Kovačem. Ako budem igrao u klubu i ako budem potreban reprezentaciji - tu sam. Ne želim od toga ništa dalje planirati, razmišljati da ću za dvije godine biti u Francuskoj, ne bi bilo realno. Idem sezonu po sezonu, vidjet ćemo što će biti sljedeće godine.

Za kraj je ipak kazao...

- Šteta bi bila da ostanem na 95 utakmica za reprezentaciju, zar ne? Bilo bi dobro uhvatiti tu stotku!

Linker
09. svibanj 2024 00:46