Navijači u Sierra Leoneu su mogli prisustvovati spektaklima

 ISSOUF SANOGO Afp
POKREĆE SE ISTRAGA

Neviđen nogometni skandal! 187 golova na 2 utakmice, sudac ‘nanjušio‘ kaos pa odbio suditi 2. poluvrijeme...

‘Nikada nećemo namještati utakmice i pozivam sve nogometne autoritete da istraže što se događalo‘
Piše: SNObjavljeno: 06. srpanj 2022. 22:21

Spektakl u Sierra Leoneu! Ne znamo kako drukčije nazvati situaciju koja se dogodila u tamošnjoj drugoj nogometnoj ligi u kojoj je u dvije utakmice palo ukupno 187 golova! Da, 187 golova!

Momčad Kahunla Rangersa je s velikih 95:0 pobijedila Lumbebu United dok je Koquima Lebanon ipak uspjela postići jedan gol u porazu od Gulf FC-a rezultatom 91:1. Da stvar bude bolja, do poluvremena su rezultati bili normalni, barem u utakmici Kahunle i Lumbebua gdje je bilo 2:0. Gulf je nakon 45 minuta vodio sa 7:1, a onda je krenulo...

Što se ovdje dogodilo? Kahunla i Gulf su imali isto bodova prije ovog, posljednjeg kola te su se borili za mjesto koje vodi u kvalifikacije za prvu ligu. Pretpostavljate da je na kraju trebala odlučivati gol-razlika, a ni jedna ni druga momčad se nisu zaustavljale u ‘punjenju‘ protivničkog gola. Da stvar bude bolja, sudac utakmice Gulf FC - Koquima Lebanon je odbio suditi drugo poluvrijeme jer je vjerojatno bio upoznat s time što se treba dogoditi u nastavku utakmice. Ni to nije problem - uskočio je četvrti sudac i show je mogao krenuti.

Nogometni savez Sierra Leonea je odmah poništio rezultate utakmica i najavio istragu, a javili su se i akteri.

"Želim se ispričati svim ljubiteljima nogometa u Sierra Leoneu, ali i cijelom svijetu. Oštro osuđujem nesportsko ponašanje moje momčadi i ostalih uključenih momčadi", izjavio je predsjednik Kahunle Eric Kaitell te najavio internu istragu u momčadi oko cijele priče.

Predsjednik Lumbebua je dao zanimljivu izjavu:

"Nisam upoznat s bilo kakvim manipulacijama oko rezultata u mojoj momčadi, ali ne mogu garantirati za druge. Primili smo puno golova u drugom dijelu, ali smo bili frustrirani nekim sudačkim odlukama jer su nam bila isključena tri igrača. Nikada nećemo namještati utakmice i pozivam sve nogometne autoritete da istraže što se događalo u obje utakmice", rekao je Mohamed Jan Saeid Jalloh.

Inače, ovi rezultati nisu srušili rekord golova na jednoj utakmici. Njih je postavila momčad Stade Olymique L‘Emyrne koja je postigla 149 autogolova u utakmici protiv AS Ademe. Bili su revoltirani nekim sudačkim odlukama pa su odlučili zabijati sebi golove u svakom napadu...

Linker
16. svibanj 2024 08:31