FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
SLUČAJ POD ISTRAGOM

Neviđeni skandal izbornika hit reprezentacije, tjerao na seks sve u ekipi: ‘Ako te pita, onda moraš reći da‘

Predsjednik saveza odmahuje glavom i govori da je to stari slučaj
Piše: SNObjavljeno: 10. srpanj 2023. 20:32

Glavni trener zambijske momčadi Bruce Mwape (63), koja se priprema debitirati na Svjetskom prvenstvu za žene, optužen je za seksualno zlostavljanje, a slučaj je prošle godine proslijeđen svjetskoj organizaciji FIFA-i na istragu, piše The Guardian.

O svemu je anonimno progovorila jedna od reprezentativki, koja tvrdi da je trener tjerao igračice da moraju spavati s njim ako žele zadržati svoje mjesto u momčadi.

- Ako želi spavati s tobom, moraš reći da. Postalo je normalno da trener spava s reprezentativkama- rekla je za Guardian.

Predsjednik Zambijskog nogometnog saveza Andrew Kamanga potvrdio je kako su optužbe proslijeđene FIFA-i i zambijskoj policiji još prošle godine i da je to stara priča.

Zambijski savez pokrenuo je vlastitu istragu prošle godine, ali također nije imenovao nijednog dužnosnika ili trenera u to vrijeme. Kako Guardian dodaje, navodno su i drugi zambijski treneri i dužnosnici bili optuženi za nedolično seksualno ponašanje, uključujući i trenera ženske ekipe do 17 godina.

Za razliku od muške reprezentacije, ženske seniorke plasirale su se na Svjetsko prvenstvo koje će se ovog mjeseca održati u Australiji i Novom Zelandu. Ali u taboru, samo cure skandali...

Linker
05. svibanj 2024 03:05