PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
SKUP PROPUST

Nevjerojatan gaf Cristiana Ronalda: Odrekao se vlastitog običaja, sada mu prijete milijunski gubici

Platili su mu 170 milijuna eura, a nakon ovoga mogu samo kiptjeti od bijesa
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 23. srpanj 2023. 07:43

Cristiano Ronaldo riskirao je raskid ugovora s Nikeom nakon što je izgledno uhvaćen kako nosi Adidasove kostobrane na pripremnoj utakmici Al Nassra.

Legendarni 38-godišnjak je obilježio svoj prvi nastup u predsezoni za Al Nassr u ponedjeljak u utakmici s Celta Vigom koju su Španjolci dobili s velikih 5:0. Ronaldo je odigrao prvih 45 minuta, a drugo poluvrijeme, u kojem je postignuto svih pet golova, pratio je s tribina.

Međutim, portugalska zvijezda izazvala je kontroverzu jer su ga stručnjaci za nogometnu opremu Footy Headlines uočili kako nosi Adidas X Pro kostobrane, dok je poznato da je Portugalac pod ugovorom s njihovim rivalom Nikeom.

Ronaldo je pod ugovorom s Nikeom od rane faze svoje karijere u 2003. godini i ima 170 milijuna eura vrijedan 10-godišnji ugovor s američkim divovima. On je jedan od najvećih atleta Nikea i pojavio se u više TV reklama koje promoviraju tenisice odabranog brenda.

Ronaldo obično nosi svoje personalizirane kostobrane, na kojima se nalazi njegova slika i grb portugalske reprezentacije.

U međuvremenu, Ronaldov Al Nassr objavio je ranije ovog mjeseca da će Nike biti njihov novi proizvođač dresova. Klub iz Saudijske Arabije prethodno je nosio Nikeov logo između 1997. i 2001. godine i drugi put, 2010. i 2012. godine.

Linker
28. travanj 2024 19:08