Andre Silva (Portugal) i Jorginho (Italija)

 MATTEO CIAMBELLI Nurphoto Via Afp
PLES KUGLICA

Nevjerojatan ždrijeb dodatnih kvalifikacija! Ili Portugal ili Italija sigurno neće na SP

U Zürichu se održava ždrijeb europskih dodatnih kvalifikacija za SP u Kataru sljedeće godine.
Piše: SN/HINAObjavljeno: 26. studeni 2021. 17:20

U petak je u Zurichu obavljen ždrijeb dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a najzanimljivije bi trebalo biti u skupini C u koju su uvršteni aktualni europski prvaci Talijani u europski prvaci iz 2016. Portugalci.

Uz Italiju i Portugal u tom dijelu ždrijeba za jedno mjesto koje vodi u Katar borit će se još Sjeverna Makedonija i Turska.

Italija i Portugal su bili postavljeni kao nositelji te će biti domaćini u polufinalu 24. ožujka, Italija će dočekati Sjevernu Makedoniju, a Portugal Tursku. Pobjednici tih dvoboja će pet dana kasnije igrati finale, a domaćin će biti pobjednik susreta Portugal - Turska.

U skupinu A svrstani su Škotska, Wales, Ukrajina i Austrija. U polufinalima će igrati Škotska - Ukrajina i Wales - Austrija, a pobjednici tih susreta igrat će finale u kojem će domaćin biti pobjednik utakmice Wales - Austrija.

U skupini B su Rusija, Švedska, Poljska i Češka, u polufinalima će igrati Rusija - Poljska i Švedska - Češka, a u finalu će domaćin biti pobjednik utakmice Rusija - Poljska.

Parovi doigravanja:

PUT A: Škotska - Ukrajina, Wales - Austrija

PUT B: Rusija - Poljska, Švedska - Češka

PUT C: Italija - Sjeverna Makedonija, Portugal - Turska


17.26 Određeni su i eventualni domaćini finala doigravanja: Pobjednik između Walesa i Austrije bit će nositelj u finalu prvog turnira. U drugom će to biti pobjednik meča Rusija - Poljska, a u trećem pobjednik dvoboja Portugal - Turska.

17.24 Parovi puta C: Italija - Sjeverna Makedonija i Portugal - Turska

17.23 Parovi puta B: Rusija - Poljska i Švedska - Češka

17.22 Parovi puta A: Škotska - Ukrajina te Wales - Austrija

17.20 Italija i Portugal igrat će u eventualnom finalu Puta C!

17.18 U putu B svoje polufinalne suparnike čekaju Rusija i Švedska.

17.17 Kao prvi su u istom polufinalnom putu izvučeni Škotska i Wales. Oni će moći igrati zajedno u finalu.

17.15 Još uvijek traje svečani dio u kojem su govorili Lothar Matthaus, Christian Karembeu i Tiago Mendes.

17.05 Riječi dobrodošlice uputio je i Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e. Posebno je istaknuo Italiju i Portugal kao indikatore kvalitete doigravanja.

17.00 Ceremonija ždrijeba je počela. Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e svima je poželio dobrodošlicu. Uskoro kreće izvlačenje.

16.55 Čekamo početak ždrijeba doigravanja. Očekuje nas, vrlo vjerojatno, dosta zanimljivih parova.


Najava:

U ždrijebu će biti deset drugoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacijskih skupina, te dvije reprezentacije koje su dodatne kvalifikacije izborile preko Lige nacija, Austrija i Češka.

Reprezentacije će biti smještene u dva bubnja, u prvom će biti Italija, Portugal, Rusija, Škotska, Švedska i Wales, a u drugom Austrija, Češka, Sjeverna Makedonija, Poljska, Turska i Ukrajina.

Kvalifikacije će biti odigrane na način da će 12 momčadi biti podijeljeno u tri skupine po 4. Momčadi iz prvog bubnja će polufinalne utakmice igrati na domaćem terenu.

Polufinala se igraju 24. ožujka 2022., a finala 29. ožujka.

Domaćin finala odredit će se naknadnim ždrijebom.

Linker
14. ožujak 2024 19:15