CROPIX
PRAVI ŠAMPION

NEVJEROJATNA IDEJA Predložili natjecanje u kojem Dinamo uvijek, ali baš uvijek pobjeđuje

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. kolovoz 2016. 17:23

Raznorazne ideje mogu se čuti na gostovanjima kakvo je zagrebački Dinamo odradio u Tbilisiju. Razgovarajući s navijačima domaćeg, gruzijskog Dinama dan prije utakmice, naišli smo na jedan zanimljiv prijedlog.

Pričali su oni o svom klubu, pitali nas o zagrebačkom Dinamu, a onda je jedan od njih predložio sljedeće:

- A što mislite o Dinamo kupu? Da se igra turnir na kojem bi igrali klubovi toga imena, svake godine u nekom drugom gradu?

Bogme, bilo bi to zanimljivo natjecanje, našlo bi se respektabilnih momčadi. Kijevski Dynamo, zagrebački, bukureštanski, dresdenski, zašto ne i američki, onaj iz Houstona? Natjecanje sigurno ne slabije od regionalne lige koja je zadnjih dana opet u fokusu.

Nismo ideju proslijedili u Maksimiru, svi su bili uglavnom u utakmici. Jasno, teško je očekivati realizaciju nečega takvog, utakmica je puno, slobodnih termina malo, i pitanje isplativosti uvijek je prisutno.

Premda, imao bi Dinamo izgleda za naslov u toj konkurenciji, ono u čemu bi sigurno bio pri samom začelju jest - stadion. I ovaj u Tbilisiju je za Maksimir “labudica”, lijepo, obnovljeno zdanje, nova frustracija na srcu svih u klubu. Dođeš u Skoplje, ostaneš posramljen, dođeš u Tbilisi, još gore. Da ne govorimo o “ozbiljnim” nogometnim gradovima. Uzalud ponavljamo, Maksimir, ovakav kakav je sad, očito će još dugo stajati isti takav, uz tek manje kozmetičke promjene. A mi ćemo i dalje uzdisati gdje god odemo iz Zagreba. I jad ispirati u fontanama.

Linker
26. lipanj 2024 01:17