Jordi Amat i i UFC prvak Alex Pereira

 Screenshot
OD ANONIMNOSTI DO ZVIJEZDA

Nevjerojatna priča: Propala mu je nogometna karijera, a onda je saznao da je princ i nasljednik - otoka?!

Jordi je rođen u Barceloni, no promijenio je državljanstvo kada je saznao da je kraljevske krvi
Piše: SNObjavljeno: 02. veljača 2023. 09:48

Jordi Amat nije pretjerano poznat široj javnosti. Iako se bavio nogometom i igrao, između ostalih za Eupen, Rayo Vallecano, Swansea i Espanyol, karijera mu se nije razvila u željenom smjeru pa su ga uglavnom opisivali kao propalog nogometaša. Ipak, njegova filmska priča sada je postala hit diljem svijeta.

Igrač čiji su roditelji iz Katalonije slučajno je saznao da je zapravo princ i njegov se život potpuno okrenuo. Njegova baka je iz Indonezije s otoka Siaua i potomak je indonezijskog kralja. Kako mu je baka bila priznceza otoka, tako je i Amat u redu nasljednika baš tog otoka u kojem će biti princ. Naravno, uz titulu idu i milijuni koji mu pripadaju.

image

Jordi Amat je saznao da je princ

Bruno Fahy/afp/profimedia

- Znao sam da postoji mogućnost da zbog bake uzmem indonezijske papire i to mi je oduvijek bilo zanimljivo zbog njenih priča. Laknulo mi je i bio sam presretan kada sam postao državljanin Indonezije. Znam da je nekima taj proces trajao i po sedam godina, rekao je Amat koji se o svemu oglasio i na Instagramu:

- Hvala kralju Johnu od otoka Siau. Ovo je velika čast za mene i obitelj. Hvala svima koji su me podržavali. Ne mogu dočekati da ostvarimo snove zajedno, poručio je Amat.

Linker
16. travanj 2024 20:08