Slavlje Murića sa suigračima nakon pogotka
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
OČARAO RUJEVICU

Nevjerojatna statistika Rijekinog velemajstora: ‘On je ekstra klasa za HNL, igrač ogromne kvalitete!‘

Gol, asist, dodavanja, kreirane šanse... i što je za njega osobito impresivno, nepobjediv u duelima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. srpanj 2021. 21:24

Goran Tomić jako je zadovoljan jer u tjednu pred utakmicu s Goricom ostao je bez veznog reda - Lončar, Čerin, Pavičić i napadača Abassa. Lončar je prodan u Ferencvaros, Čerin se nije dovoljno oporavio od ozljede ramena, Pavičić je morao preskočiti susret zbog žutih kartona, a četvrti se prisjetio da korona nije prošlost, nego i dalje opasnost koja vreba.

Posebna težina

Unatoč tome pobjednički je krenuo u prvenstvo u dobroj i zanimljivoj utakmici koja je završena pjesmom navijača Bijelih...

- Zadovoljan sam jer imali smo kadrovskih problema, nije jednostavno izgubiti odjednom nekoliko jako bitnih igrača, zato je vrlo važno što smo ušli u novu sezonu s pobjedom - kazao nam je trener Rijeke dodajući:

- Svi su odigrali na maksimumu, ovo je za nas velika pobjeda. Pogotovo kad znamo okolnosti u kojima smo je izborili, praktično nismo imali veznog igrača na klupi.

Gorica je ponovno na Rujevici bila hrabra i kvalitetna, imala je razdoblja igre u oba poluvremena u kojima je opasno prijetila, no Nediljko Labrović sve je udarce zaustavio. Rijeka je s manje posjeda i manje šutova prema vratima, ali konkretnim akcijama zabila dva, mogla i još koji pogodak…

image
Nediljko Labrović je bio sjajan protiv Gorice
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

- Goričani su odigrali odličnu utakmicu i imali prilike, zbog protivnika, njegove igre i snage ta pobjeda ima posebnu težinu.

Osim bodova, ima li nešto čemu se specijalno radujete?

- Veseli me što smo zadržali “nulu“ jer u nekim utakmicama smo olako primali golove. To mi je najbitnije u ovom trenutku - istaknuo je trener Rijeke.

Labrovićevih pet obrana

Tvrdnja o prečesto dobivenim golovima vrijedi za proteklu sezonu, ali i upravo okončane pripreme jer u zadnja četiri dvoboja uoči Gorice inkasirali su ih sedam.

Robert Murić bio je igrač susreta, zabio je i asistirao, usput i namještao šanse. Statistika SofaScorea govori da je imao čak pet ključnih dodavanja, kreirane dvije velike prilike, 11 centaršuteva od toga šest točnih, sva tri driblinga bila su mu uspješna, uputio je dva udarca u okvir i što je specijalno impresivno - osvojio je svih sedam duela. No, i Nediljko Labrović ga je pratio s pet obrana, od toga tri unutar kaznenog prostora…

image
Robert Murić
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

- Jako mi je drago zbog Labrovića jer došao je u novi klub i odlično je što je krenuo na tako dobar način, dok za Murića ne treba trošiti riječi, on je ekstra klasa za Hrvatsku ligu. Murić je igrač ogromne kvalitete koji može iznimno puno donijeti ekipi.

Ivan Lepinjica je iznenada dobio priliku, gol koji je dao osnažit će mu samopouzdanje.

- Apsolutno je zaradio plus, odigrao je jako dobru utakmicu i iskoristio priliku. Dosta je pozitivnih stvar bilo u ovom dvoboju. Istaknuo bih da je Liber prvi put odradio 90 minuta u HNL-u, da su u završnici s klupe impulse dali Bušnja i Vuk, mladi Rijekini igrači. Imamo niz lijepih vijesti sa starta sezone.

Dinamo je izgubio, Hajduk nije pobijedio, sugerira li što početak prvenstva?

- Još je rano, ali generalno se pokazalo da u HNL-u nema lakih utakmica i bit će ovo vrlo zanimljiva sezona.

Podrška se osjeti

Rijeka u četvrtak gostuje na Malti u 2. pretkolu Konferencijske lige. Koliko će biti bolja situacija s kadrom?

- Trebali bismo imati trojicu igrača više. Pavičić je siguran, Čerin bi mogao biti spreman barem za dio utakmice, a u konkurenciju ulazi i stoper Krešić koji je došao protekli tjedan.

Nekim igračima nedostaje fizičke spreme jer nisu prošli cijele pripreme.

- Obregon je taj, kasnije se priključio, za Drmića bih rekao da je u fizičkom smislu odigrao odličnu utakmicu, međutim i njemu treba vremena da stigne na svoj pravi nivo. Imamo igrače kao što su Hrvoje Smolčić i Vuk koji su propustili dio priprema, u hodu ćemo se dotjerivati… Idemo u tom pravcu da ove sezone budemo brzi i okomiti te po tim igračkim karakteristikama prepoznatljivi.

Na tribinama je bilo nešto više od 1600 gledatelja, ali atmosfera je nosila momčad.

- Osjeti se kad imate podršku s tribina, velika je razlika kad su navijači iza vas u odnosu na ranije utakmice na praznom stadionu. Drago mi je i zbog njih što smo pobijedili - podvukao je Rijekin trener Goran Tomić.

Linker
08. svibanj 2024 01:39