PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
POTRAGA ZA NOVIM KLUBOM

Newcastle nije zainteresiran, a Ronaldo ‘vrlo ozbiljno‘ razmatra jednu drugu unosnu opciju?!

Sporazumnim raskidom ugovora s Unitedom, Portugalac se odrekao prihoda od oko 16 milijuna funti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. studeni 2022. 11:27

Cristiano Ronaldo trenutačno je posvećen reprezentaciji Portugala i nastupu na Svjetskom prvenstvu, a nakon službenog rastanka s Manchester Unitedom njegov je agent Jorge Mendes nastavio potragu za novom sredinom.

Iako će svom budućem klubu pristupiti kao slobodan igrač, bez odštete, za njegovu plaću trebat će pripremiti poveću količinu novca.

Zasad su to spremni platiti samo – Saudijci. Kako navodi Marca, najveći interes za Ronalda zasad su pokazali Newcastle i Al-Nassr.

Vlasnici Newcastlea su iz Saudijske Arabije, odakle je i Al-Nassr, jedan od najuspješnijih klubova te države.

Iako se smatralo da Ronaldo želi ostati u europskom nogometu, najnoviji izvještaji sugeriraju kako Portugalac ‘vrlo ozbiljno razmatra‘ odlazak u Saudijsku Arabiju.

image
OLI SCARFF Afp

Newcastle je treći na ljestvici Premier lige te je ozbiljan kandidat za plasman u Ligu prvaka. Na pozicijama napadača ‘Svrake‘ imaju Calluma Wilsona, Alexandera Isaka i Chrisa Wooda, a jasno je da će jedan od Ronaldovih uvjeta biti i jamstvo statusa prvotimca, zbog čega je i napustio Old Trafford.

Ipak, izvori blisku Newcastleu tijekom dana su demantirali interes za portugalsku legendu.

Sporazumnim raskidom ugovora s Unitedom, Ronaldo se odrekao prihoda od oko 16 milijuna funti, koliko je trebao inkasirati do kraja ugovora u lipnju sljedeće godine.

Saudijskim petrodolarima nije odolio ni Lionel Messi. Doduše, on (još) nije prešao u neki od klubova koji se financiraju saudijskim novcem, ali je s ministarstvom turizma te države potpisao izdašan ugovor s sponzorstvu...

Linker
18. travanj 2024 22:35